11.9 C
Belgrade
11.9 C
Belgrade
18, oktobar, 2021

Milorad Dodik razotkrio podvalu lidera SDA

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je da je spreman da razgovara sa bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Milorad Dodik je naglasio da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

– Pre dva dana je neko primetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića – rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je verovatno Bakir Izetbegović odbio taj sastanak.

– Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bežim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovde sve svoje pokazali prema Srbima – rekao je Dodik.

Milorad Dodik je ukazao da stranci nisu dobronamerni prema Srbima i RS.

– Ponašaju se podsmešljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim – naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Održana vežba GSS na „via ferati“ Gornjak

U "via ferata" vežbi spasavanja učestvovala su 32 spasioca Gorske službe spasavanja, a vežbu je finansiralo Ministarstvo odbrane. BEOGRAD - Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS)...

Od danas kombinovana nastava u Beograd, Vrnjačkoj Banji i Šapcu

Prema podacima Instituta "Batut", od 7. do 13. oktobra potvrđeno je 3.442 (0,45 odsto) obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, saopštilo...

Ministar spoljnih poslova Austrije: EU mora još više da ispruži ruku Zapadnom Balkanu

Inače ministar Mihael Linhart je, po stupanju na dužnost, kao prvu destinaciju za službeno putovanje izabrao Bosnu i Hercegovinu, šaljući time signal da je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare