5.3 C
Belgrade
5.3 C
Belgrade
5, decembar, 2021

Milorad Dodik: „O radu u institucijama BiH kad se povuče Inckov zakon“

„Mi smatramo da je to pitanje rešeno Dejtonskim sporazumom. A Ustavni sud je vanustavno poništio to pravo. Naš predlog je da dođe do sporazuma Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta i da imovina pripada entitetima i Brčko distriktu. To može biti potvrđeno u PS BiH“, rekao je Dodik.

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska spremna nastaviti rad u zajedničkim institucijama BiH, ako se povuče nametnuti Inckov zakon.

„Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji očekuje da funkcionišu zajedničke institucije, dakle upravo oni organi za koje je Srpska rekla da ne želi da raditi u njima dok se ne povuče nametnuti zakon Valentina Incka. Nakon što se povuče taj nametnuti zakon, pristajemo da razgovaramo o daljem radu“, rekao je Dodik nakon sastanka zvaničnika RS Oliverom Varheljijem, prenosi RTRS.

U Sarajevu završen sastanak Varheljija i Satlera sa Dodikom

U Sarajevu je završen sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem i šefom Delegacije EU Johanom Satlerom.

Nakon dvočasovnog razgovora u rezidenciji šefa Delegacije EU, učesnici sastanka nisu davali izjave za javnost, prenosi RTRS.

Izvortanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Tomislav Momirović: Projekat „Jadar“ mora da prođe još 17 provera

Nema sumnje da smo, za razliku od velikog broja država, koje i dan-danas tumaraju u uslovima korona-krize, uspeli da ekonomiju sačuvamo i unapredimo. Pandemija...

Burna večera u Stokholmu, šef diplomatije Rusije odgovorio Amerikancu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Entoni Blinken posvađali su se ove nedelje tokom večere u Stokholmu, razgovarajući o događajima...

Nemački SPD podržao koalicioni dogovor sa zelenima i liberalima

Lider SPD i budući kancelar Olaf Šolc je rekao, većina Nemaca je navikla da kancelar potiče iz Demohrišćanske unije, ali će sada socijaldemokrate dati...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare