13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Milojević: Za Vasu sam se nadao, a za Nikolu nisam očekivao MVP nagradu

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a košarkaški trener Dejan Milojević govorio je o uspehu koji je postigao Nikola Jokić, ali i Vasilije Micić, odnosno o njihovim MVP titulama. Bivši odbojkaš a sada sportski psiholog Andrija Gerić smatra da je Nikolin uspeh odlična poruka mladim sportisitima.

Upitan da li je pre sedam godina kada ih je trenirao mogao da predvidi uspeh Nikole Jokića i Vasilija Micića, Milojević je iskreno rekao:

”Lagao bih kad bi rekao da sam očekivao da će Nikola biti MVP NBA lige. Vasa je MVP Evrolige i tome sam se možda i nadao, stvarno je pokazivao jedan veliki talenat kao i Nikola, i samo je sazreo. Kako su godine išle i on je bivao sve bolji i ova sezona je samo kulminacija i mislim da je zasluženo poneo tu titlulu za najboljeg igrača”, kaže Milojević i dodaje:

”Što se Nikole tiče, verovao sam da može da bud eozbiljan NBA igrač, nadao se da može da postane ol-star igrač ali nisam ni sanjao da može da bude MVP. Mnogo sam srećan zbog toga i drago mi je što je top postigao jer je to neverovatan uspeh”, kaže Milojević.

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac a sada sportski psihilog Andrija Gerić smatra da i pored velikog talenta koji neki sportisa ima, možda i nije baš pametno pričati im u ranim godinama o nekim velikim uspesima.

”Pitanje je da li je dobro reći sportisti ’E, ti možeš da budeš najbolji, da budeš MVP’, jer ne možete uvek znati kako neki sportista trpi pritisak. Neki to dobro podnose, neki ne. Ono što je lepo u ovoj priči o Jokiću je to što on nije kao klinac izgledao kao neko ko će biti uspešan košarakaš. Prepune su mreže njegovih slika gde je on slatki ’buca’ i lepo je što to daje nadu svim sportistima koji kao mladi ne izgeldaju da će biti Vrhunski, da ipak postoji šansa da radom dođete do nečeg velikog”, poručio je Gerić.

Pogledajte kompletan razgovor iz Jutarnjeg programa RTS-a, u kojem je bilo reči i o važnosti motivacije, karaktera i radnih navika za uspeh u sportu.

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare