4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Milo Đukanović stožer antisrpske retorike u regionu!

U opširnom izlaganju na mnoge teme, predsednik Crne Gore Milo Đukanović izneo „arsenal uvreda“ ka Srbiji, kao glavnog krivca za sve loše u regionu.

 

Između ostalog, na pitanje o rezoluciji o Srebrenici, sa ponosom ističe da je Crna Gora prva u regionu usvojila Rezoluciju Evropskog parlamenta i da su usvojili Deklaraciju o prihvatanju te rezolucije. Gnusnu neistinu i demagoški stav je izneo da to je zapravo nedvosmislen većinski stav stanovništva Crne Gore, istog onog kog ne propituje o bilo kom strateškom državnom pitanju kao što su ulazak u NATO alijansu, priznavanje tzv. „Kosova“ od strane Crne Gore. To je besmislica i floskula demagoga, jer zapravo čitav svet zna, da je to direktiva sa strane da se učine takvi postupci a da narodno mišljenje zanemari, jer svakako građani Crne Gore ni u kom slučaju nemaju motiv u najmanju ruku da priznaju trenutno okupiranu teritoriju koja je kroz istoriju bila osnov i temelj na kome se gradila crnogorska državnost.

Sramne individualne zaključke izvodi predsednik kao mišljenje većinskog naroda, nije on narod Crne Gore, pravo pitanje je još koliko dugo!?

Tragično mu je da aktuelni ministar pravde ne priznaje da se desio genocid u Srebrenici i to smatra za sumanuto da ministar umisli da je to većinski stav naroda. Licemerju nikad kraja od Mila, kada on iznese mišljenje podrazumeva da je to većinski stav, a nažalost u prošlosti narod je totalno bio isključen u odnosu na zvaničnu politiku Podgorice, što je kao razultat stranputica države koja smatra da joj najveća „opasnost“ dolazi od strane Beograda.

 

U nekom od pitanja dotakao se i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića koga je uporedio sa Slobodanom Miloševićem kao i da je politika Srbije ona ista kao i politika devedesetih.

Koliko nedoslednosti, nečovečnosti može imati upravo on, Milo koji se afirmisao kao političar u tom sistemu u tom političkom okruženju postao je funkcioner i bio na rukovodećim položajima, a da sada to opsiuje kao fatalnu politiku.

Pitanje položaja Srba u Crnoj Gori je crnogorsko, a ne srpsko pitanje. Što pre u Beogradu to shvate, biće bolje za sve izjavio je Đukanović, ne zapitavši se ni trenutka, da su Srbi element koji je neodvojivi od državnosti Crne Gore i da je politikom sile i ucena taj isti narod u svom korenu odvojen i podeljen. Upravo najviše za vreme vladavine Đukanovića koji je vlada Crnom Gorom više nego Petar Petrović Njegoš koji je vladao 21.godinu a Milo punih tri decenije.

Pa po svemu sudeći, kao i ovom izlaganju današnjem koji vidimo kao očajan pokušaj ostanka na kakvoj takvoj poziciji bitnosti u javnom mnjenju, verujemo da je sazrelo vreme i okolnosti, da napokon gospodin Đukanović bude prošlost, a onda će i budućnost bratske Crne Gore biti bezbrižnija.

 

pobednik.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Na KiM uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno...

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare