18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Milenković i Karajlić, zajedno na „Tašu“ 21. juna

Na Svetski dan muzike Stefan Milenković i Nele Karajlić predstaviće na beogradskom Tašmajdanu zajednički autorski projekat – Rock El Clasico! Umetnici će 21. juna sasvim sigurno obradovati publiku vizuelno-scenskim spektaklom i neobičnim „eksperimentom“, jer ko bi rekao da ova muzika može da ide u paketu.

Sadržaj umetničke bajke će, kao što su „Novosti“ u više navrata pisale, predstavljati svojevrsnu integraciju muzičkih pravaca na različitim nivoima, uklanjanje „zidova“ klasične i rok muzike, koje zvuči nespojivo. Rezultat će biti autentično muzičko delo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetničkih pečata.

Motiv za organizovanje zajedničkih koncerata Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića je kreiranje dela koji će nastaviti svoj put širom sveta, promovišući kulturu ovih prostora.

Stefan Milenković kaže da mu je izazov uvek bio vodilja u karijeri i da teži stvarima koje ga stimulišu, omogućavaju mu da raste i da se razvija kao osoba i kao umetnik.

– Neletova karijera i pristup ne samo muzici već i kreativnom procesu generalno: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvek inspirisao – kaže Stefan.

– Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno.

– Celi moj život bio je eksperiment, zašto ne i sa Stefanom? Osećam da smo na početku velike avanture .

Izvornovosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare