18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Mevlut Čavušoglu: Turska će nastaviti da podržava OHR

„Kao Turska od početka podržavamo OHR i u ovom kritičnom periodu vaše liderstvo je važno i imate krucijalnu ulogu za stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini“, rekao je šef turske diplomatije.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je tokom sastanka sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Kristijanom Šmitom u Sarajevu poručio da će Turska nastaviti da podržava OHR, a njegov sagovornik da Turska pruža snažnu i intenzivnu podršku za očuvanje funkcionalnosti države BiH.

Šmit je zahvalio Čavušogluu na poseti i dobroj saradnji, a turški šef diplomatije visokom predsedniku na srdačnoj dobrodošlici.

 

Čavušoglu najavio Erdoganov dolazak u Zagreb

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je u Zagrebu najavio “skori dolazak” turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i dodao da se nada pozitivnom ishodu pregovora oko Izbornog zakona između hrvatske i probosanske strane u BiH.

Čavušoglu je u Zagreb došao zajedno sa hrvatskim kolegom Gordan Grlić Radmanom iz Ohrida, gde su učestvovali na Prespa forumu.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare