27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Masovni protesti zbog rasta troškova života u Britaniji

Više hiljada ljudi okupilo se juče u centru Londona na protestu zbog rasta troškova života u Velikoj Britaniji.

Učesnici protesta tražili su od vlasti da učine više kako bi pomogle ljudima suočenim sa uvećanim računima za osnovne usluge i drugim troškovima koji rastu mnogo brže od njihovih primanja.

Među govornicima koji su se obratili okupljenim demonstrantima bila je i Fransis O’Grejdi, generalna sekretarka britanskih Kongresa sindikata (TUC), organizatora protesta, preneo je Gardijan.

Iz TUC-a su poručili da postoje jasni dokazi o posledicama krize koje osećaju britanske porodice, kao i da radnici imaju “najduže i najteže“ probleme sa primanjima u novijoj istoriji te zemlje.

O’Grejdi je u jednom trenutku okupljenima poručila da je čula i za slučaj jedne porodice u kojoj su deca štedela deo svoje užine koju su nosila u školu kako bi ga jela za večeru.

Demonstranti su nosili transparente sa porukama poput „Prekinite rat, a ne socijalnu pomoć“.

Učesnici protesta su uzvikivali pogrdne reči kada su prolazili pored Dauning strita.

Inflacija u Britaniji i ostatku Evrope je u porastu pošto su zbog sukoba u Ukrajini smanjene isporuke energenata i prehrambene robe, a cene su bile u porastu i pre početka sukoba zbog posledica pandemije korona virusa.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajina ljuta: Turska nije smela da pusti ruski brod!

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ruskom brodu, za koji se tvrdi da je prevozio ukrajinsko žito, dozvoljeno da napusti tursku...

Pripadnici ROSU se povukli iz Štrpca

Cilj je zastrašivanje i maltretiranje Srba u toj opštini, saopštila je Kancelarija za KiM. Akcija više od 30 pripadnika ROSU u Štrpcu je završena oko...

Slobodarska partija Austrije: Srbiji se ne može nametati spoljna politika

Harald Vilimski ističe da je spoljna politika nadležnost svake države i da niko spolja ne treba da se meša u to. Slobodarska partija Austrije (FPO)...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare