12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Mandić: “Krivokapić okrenuo leđa duhovnim učiteljima. Izgleda je protiv potpisivanja Ugovora bio jedino on…

“Po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo se koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i reč i dužnosti, Crkvu i vladike”, saopštio je Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

“To je pokazao sinoć svojim delom i rečju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem. Zdravko Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja. Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čoveku čitavom verujućem i pravoslavnom narodu”, istakao je Mandić.

On je dodao da protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne reči nije izgovorio iz parlamentarne većine, ni iz stranke predsednika Skupštine Alekse Bečića, ni iz stranke potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

“Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno. Pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i SPC (Srpska pravoslavna crkva) i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum? Ako jesu i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina.

A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi. Ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtevu da se ugovor potpiše sa Njegovom Svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u Beogradu”, zaključio je Mandić.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predrag Mihajlović ostaje na čelu Udruženja banaka Srbije

Udruženje banaka Srbije saopštilo je da je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora (UO) Udruženja aktuelni predsednik UO Predrag Mihajlović jednoglasno reizabran za novi dvogodišnji...

Otkrića dobitnika Nobela za hemiju pomagaće u lečenju raka

Troje naučnika koji su danas nagrađeni Nobelovom nagradom za hemiju zaslužni su za razvoj načina povezivanja molekula koji se može koristiti za dalje istraživanje...

Održana promocija dva zbornika u svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu

Promocija dva zbornika radova održana je juče u svečanoj sali Ogranka Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) u Novom Sadu. U pitanju su zbornici "Trideset...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare