27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Ministar Mali: Srbija spremna da bude domaćin „EKSPO BEOGRAD 2027“

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je naša zemlja u potpunosti spremna da bude domaćin Međunarodne specijalizovane izložbe „EKSPO BEOGRAD 2027/EXPO BELGRADE 2027“, a što bi za Srbiju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj.

Povodom današnjeg predstavljanja kandidature Beograda za organizaciju manifestacije „EKSPO BEOGRAD 2027“ u prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, ministar Mali je rekao da takvi događaji pružaju odličnu šansu za jačanje međunarodne saradnje.

– Istovremeno, to je prilika za privlačenje investitora i za predstavljanje ekonomskih, turističkih, kulturnih, sportskih… potencijala država učesnica. Republika Srbija se nebrojeno puta pokazala kao odličan domaćin, i kao sposobna da organizuje velike, svetske, renomirane događaje, i tako će biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine – naveo je Siniša Mali.

Ministar finansija, koji je i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu „EKSPO BEOGRAD 2027“, podsetio je i da je naš predlog da se izložba sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Foto: Printskrin/ mali_sinisa

Siniša Mali je istakao i da je iskustvo koje je naša zemlja stekla na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je završena 31. marta ove godine, od neprocenjivog značaja.

– Interesovanje za paviljon Republike Srbije na svetskoj izložbi u Dubaiu je bilo zaista veliko, i mi smo tu priliku iskoristili na najbolji mogući način, da predstavimo naše privredne i tehnološke potencijale, kreativne industrije, turističku ponudu, nauku, kulturu, umetnost, istoriju naveo je ministar Mali.

Siniša Mali je naglasio da je kandidatura za „EKSPO BEOGRAD 2027” još jedan pokazatelj koliko se naša zemlja promenila i koliko je napredovala, što je prepoznato i priznato u celom svetu.

– Republika Srbija je ekonomski, kulturni, turistički, sportski centar ovog dela Evrope i organizacija manifestacije poput Specijalizovane izložbe bi to samo još jednom potvrdila zaključio je ministar finansija.

Inače, prethodni specijalizovani Ekspo je održan u Astani 2017. godine, a naredni je planiran za 2023. godinu u Buenos Airesu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Direktor „Srbija voza“: Vozovi sve popularniji, uvedeni dodatni polasci za Egzit

Od danas pa do ponedeljka za vreme trajanja Egzita uvedene su posebne linije koje su zapravo dodaci na redovna 64 polaska. Udruživanje više država radi...

Ministar Mali: U pripremi je Sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom, doprineće rastu izvoza

Ministar finansija Siniša Mali je ocenio kako će sklapanje sporazuma povećati konkurentnost naše privrede, doprineti rastu izvoza, kao i da će otvariti vrata za...

Serija koncerata „Garden sešns“ biće održana od 23. do 29. jula u Botaničkoj bašti

Najavljeno je da seriju otvara scenarista i glumac Nikola Pejaković Kolja, koji je kao kantautor poznat po pesmama "Užički heroin", "Meksikanac", "Može malo sutra"...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare