24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Lukrativna Marinika

Prilikom obraćanja raznoraznih samoproklamovanih lidera raznih frakcija nekadašnjih demokrata, gotovo neizostavni deo je aludiranje na naš portal u vidu negacija analize i formulacija koje se kose sa njihovim stavovima, gotovo po komandi nipodaštavaju sve sto im nije po volji. Tako neretko susrećemo u javnom nastupu, obično pred mikrofonima njihovih sopstvenih medija, na stranačkim skupovima da naš portal pežorativno nazivaju lažnim pobednicima i prevarnim pobednicima.

Niko se nije nadao da će doci vreme da Marinika priča o patriotizmu, Djilas o poštenju a Ponoš o Kosovu.

Najdalje u kvalifikacijama prema nama izlazi iz „naracije“ gospodje Marinike Tepić koja je navodno odvažna, da bez ikakvih promišljanja i verodostojnosti deli epitete koje kasnije preuzimaju svi njihovi mediji u svim varijantama i podvarijantama, od televizija do tvitera.

Gospodja Marinika bi kao neko ko aplicira za jednu od najvećih državnih funkcija, pred predstojeće izbore, morala bi da pre svega ima izgradjenu odgovornost u javnom nastupu i odgovornost i značaj javno iznesene reči, a potom sve dolazi nakon toga. Bilo kakvi politički stavovi se ne uzimaju za kredibilne, ukoliko je ispred toga neodgovorno i nadgornjavajuće ophodjenje prema nekom, ko ne deli iste stavove ili se zalaže sa Srbiju više od pomenute, pa time predstavlja nedostižno joj mesto u državotvornosti i državnosti.

Pomenuta gospodja Tepić koju nećemo nazvati preletač, nego leptir, negujuci kulturu pisanja naseg portala. Leptir je koristan kad ide sa cveta na cvet ,jedino je zajednicko sa naslovom. Sloboda preletanja kako leptira tako i naslova nije sporna, jer smo slobodno drustvo sa svim kategorijama koje ustav karakterise. Sporan je deo vezan za razloge preletanja. Tu je suštiska razlika izmedju leptira i preletača. Ako postoji izgradjen stav, onda je suvislo menjati pozicije stranačke boje i ideologije, jedini adekvatan razlog je lični personalni interes. Stav koji zastupamo da je Srbija na prvom mestu i iznad svih nas je, onaj stav koji je težak za poneti, izazovan ali častan. To se nimalo ne dopada onima koji Srbiju našu vide kao objekat preko kog je moguće ostvariti svoje sebične interese a dodatna opasnost je ta, da se često i u najvećem broju slučajeva poklapa sa interesima stranih pojedinih centara moći koji nemaju u najmanju ruku dobronameran stav prema našoj državi.

Po raznoraznim sudbonosnim pitanjima za našu milu državu, ona i njeni istomišljenici ne da imaju odgovoran pristup, već nažalost bez ikakve sentimentalnosti i emotivnog odnosa, zalažu se za stavove koji su antidržavni i degradirajući po čitavu našu zajednicu.

Nasuprot tome i takvom pristupu, stoje ne samo naši stavovi već stavovi one većinske Srbije koja ima osećaj pripadnosti državi, izgradjen suveren i ponosan odnos prema našoj zemlji i odgovornost pojedinca za kolektiv.

Moramo da bez okolišanja zaključimo i da joj poručimo da samo pobednici pišu istoriju!

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare