28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

London: Iran podržava pobunjene Hute u Jemenu

Britanska kraljevska mornarica zaplenila je isporuku sofisticiranih iranskih projektila u Omanskom zalivu ranije ove godine, saopštila je britanska vlada danas, ukazujući da je to “dokaz da Teheran podržava pobunjene Hute u Jemenu”.

Britanska vlada navodi da je ovo jedno od najubedljivijih otkrića da Teheran naoružava Hute naprednim oružjem koje se krijumčari kroz Persijski zaliv, a protiv vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, preneo je AP.

Britanska ambasada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkrila je da je došlo do zaplene projektila zemlja-vazduh i motora za krstareće rakete.

– Britanija će nastaviti da podržava napore za mir u Jemenu i posvećena je međunarodnoj pomorskoj bezbednosti, tako da komercijalna plovidba može da se odvija nesmetano i bez pretnji – kazao je ministar odbrane Džejms Hipi.

Iranska misija pri Ujedinjenim nacijama odbacila je britanske tvrdnje kao “neosnovane”, navodeći da Iran nikada nije prebacivao oružje ili vojnu opremu u Jemen.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare