35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Litija u Zubinom Potoku: Obeležena opštinska i hramovna slava, čestitao predsednik Vučić

Opština Zubin Potok danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležila gradsku i hramovnu slavu Svete Trojice, kojoj je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić.

Svetu erhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je vladika Raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Čestitajući slavu rukovodstvu i žiteljima Zubinog Potoka, Tajić je istakao da im prenosi i pozdrave i čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Petra Petkovića.

– Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog potoka, ali i srpskih sredina na KiM u pitanju. Važno je reći da su planovi Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Republike Srbije uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića ambiciozni, ali i ostvarivi – istakao je Tajić i dodao da je opština Zubin Potok u kontinuitetu jedno veliko gradilište i da će tako biti i u budućnosti.

Foto: Kancelarija za KiM

– U osnovi svega što planiramo i što trenutrno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca. Samo na takvim osnovama možemo da ostvarimo sve svoje planove u Zubinom Potoku, ali i širom prostora Kosova i Metohije, gde bez pomoći države Srbije nikada nebi uspeli – zaključio je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dan kad su Srbi nadmudrili Bugare

Kada je osamdesetih godina 19. veka došlo do naglih zahlađenja odnosa između Srbije i Bugarske, a kasnije i rata, Leskovčani su bili zatečeni. U godinama...

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare