32.1 C
Belgrade
32.1 C
Belgrade
3, jul, 2022

Legendarni Pat Rajli o razlozima za odabir Nikole Jovića

Nikola Jović će biti novi Srbin u NBA ligi, kao 27 pika izabrao ga je Majami Hits, a njegovo ime zaokružio je legendarni Pet Rajli.

Rajli ne sumnja da će Jović biti veliko pojačanje za iovako kvalitetan tim sa Floride.

Rajli siguran – Jović je sasvim druga zverka.

– Već dugo igra košarku sa muškarcima, veoma takmičarsku. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli ga kako se razvija. On je veoma vešt. I zaista ume da šutne, a tek je napunio 19 godina, odgovora Rajli.

Smatra da je pred talentovanim košarkašem naporan rad.

– Ne možete da znate u kom pravcu će se razvijati. Sva ta takmičenja širom sveta. Kvalitet takmičenja je zaista porastao. NJega su odlično trenirali. Ima visinu od 213 centimetara, dugačak je, zna sa loptom, neverovatno je vešt. Mislimo da smo zaista dobro prošli… Najviše me je impresionirala ta njegova veličina, dužina, tolika veština u tim godinama.

Medije je zanimalo i da li Rajli razmišlja o eventualnom trejdu Jovića.

– Mnogo toga se dešavalo. Videli ste da timova iz finala Istoka, Zapada… ne rade mnogo. Razgovarali smo. Ali ja bih radije uzeo igrača sada. Imamo tim, ne znamo šta će sa njim da se desi u prelaznom roku, radije bismo sada da razvijemo igrača. Pikove možemo da menjamo i posle. Sada smo odlučili da ga uzmemo, jer nam se nije nudilo ništa toliko zanimljivo.

Dotakao se operativac Hitsa i odbrane.

– Svi ti momci od 19, 20 ili 21 godinu nisu baš sjajni defanzivci sve dok ih ne naučite. On je brz, dovoljno dugačak da igra odbranu, učićemo ga.

Zanimalo je novinare i to zbog čega se odlučio da posle više od 25 godina draftuje igrača koji nije igrao u SAD pre dolaska u NBA. Za primer je uzeo Dragića koji je došao iz Finiksa u trejdu.

– Da li smo imali problem sa Goranom? Ako igrač ume da igra ne zanima me odakle je. Uzbuđeni smo. Ovaj mali će da bude mnogo dobar… Talenat koji će tek da procveta, nismo mogli da ga propustimo na 27. piku. On je jedinstven igrač s jedinstvenom veličinom, zadovoljan je Rajli.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srpska lista odgovorila opoziciji: Kosovo i Metohiju su „branili“ tako što su bežali u Rumuniju

Nikada napadi iz Prištine nisu prošli, a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od...

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare