20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Lavrov: Kijev laže da Rusija napada sopstvene gradove

Navodi Ukrajine da ruska vojska granatira sopstvene gradove da bi optužila Kijev su laž, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi TASS.

– Jednom rečju, oni lažu. Činjenice su poznate, naše Ministarstvo odbrane svakodnevno iznosi činjenice – istakao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom.

On je još rekao da „zapadne zemlje, moraju biti svesne svoje odgovornosti, bez obzira kako i šta objašnjavaju ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i njegovi saradnici”.

– Zapad mora biti svestan svoje odgovornosti za pogibiju civila, pre svega u Donbasu i drugim delovima Ukrajine, gde kijevski režim koristi oružje protiv civila – rekao je Lavrov.

Poseta ruskog ministra Vijetnamu realizovana je povodom obeležavanja 10. godišnjice „sveobuhvatnog strateškog partnerstva“ dve zemlje, a Lavrov bi nakon toga trebalo da otputuje u Indoneziju kako bi prisustvovao sastanku ministara inostranih poslova G20 (Grupa 20), koju čini 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare