28.4 C
Belgrade
28.4 C
Belgrade
7, jul, 2022

„Laki je malo nervozan“; Debakl na izborima, a oni citiraju „Maratonce

Zagreb — Najveće hrvatske političke partije pretrpele su debakl na prošlonedeljnim lokalnim izborima.

Pobedu su u većini županija i gradova odneli kandidati grupa građana ili malih stranaka. Liderima HDZ-a i SDP-a nije preostalo ništa drugo nego da se prepuste jugonostalgiji.

Kada ne znate šta da kažete, uvek možete da se poslužite rečenicama koje svi znaju, na primer onima iz čuvenog filma „Maratonci trče počasni krug“. Prvi je na potezu bio predsednik opozicionih socijaldemokrata.

On je na pomalo neobičan način komentarisao ponašanje Plenkovića prema novinarima.

„Laki je malo nervozan i nema druge rečenice za to. Ne znam, to je stvar pristojnosti, kućnog vaspitanja, ali stil ni drugih ne komentarišem, pa neću ni njegov, svako od nas ima oči i uši i vidi šta radi i to je to. Izjave o novinarima nisu korektne, nisu na mestu, nisu primerene“, rekao je predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije Peđa Grbin.

Premijer Plenković odgovorio je Grbinu tokom intervjua za RTL.

„Ovi isti poput Grbina, koji je tu juče imao jedan ekspoze, a danas citira Maratonce koji trče počasni krug i za mene kaže da je Laki nervozan, ja mogu reći od SDP-a ostali samo dugmići, nekoliko dugmića širom Hrvatske ostalo od celog SDP-a na lokalnim izborima“, rekao je Plenković.

Činjenica je da su i HDZ i SDP na ovim izborima ostali bez nekih tradicionalnih uporišta, a ista sudbina snašla je čak i Istarski demokratski savez, koji je suvereno vladao poluostrvom tri decenije.

Glasovi su otišli nezavisnim kandidatima, pa je i novi gradonačelnik Zagreba čovek koji ne pripada dosadašnjoj političkoj eliti. Videćemo da li je to najava tektonskih promena na hrvatskoj političkoj sceni, a za nervozu očigledno ima razloga.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Sremskoj Mitrovici pušten u rad najjači punjač za električna vozila

„Naša kompanija se već četiri godine bavi uvođenjem elektromobilnosti u našoj zemlji. Do sada smo na putevima i autoputevima postavili elektropunjače snage od 50...

Asteroid nazvan „2022 NF“ veličine autobusa prolazi danas pored Zemlje

Asteroidi predstavljaju kamena ili metalna nebeska tela prečnika većeg od jednog metra, koji samostalno ili u grupi sličnih tela obilaze oko Sunca. Asteroid nazvan "2022...

Brnabić: Nije mi jasna rezolucija EP, što se mene tiče, lopta je u dvorištu Brisela

Premijerka Ana Brnabić, je rekla danas u Kragujevcu da joj nije jasna rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se pozivaju Srbija i "Kosovo "da postignu...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare