5.4 C
Belgrade
5.4 C
Belgrade
5, decembar, 2022

„Laki je malo nervozan“; Debakl na izborima, a oni citiraju „Maratonce

Zagreb — Najveće hrvatske političke partije pretrpele su debakl na prošlonedeljnim lokalnim izborima.

Pobedu su u većini županija i gradova odneli kandidati grupa građana ili malih stranaka. Liderima HDZ-a i SDP-a nije preostalo ništa drugo nego da se prepuste jugonostalgiji.

Kada ne znate šta da kažete, uvek možete da se poslužite rečenicama koje svi znaju, na primer onima iz čuvenog filma „Maratonci trče počasni krug“. Prvi je na potezu bio predsednik opozicionih socijaldemokrata.

On je na pomalo neobičan način komentarisao ponašanje Plenkovića prema novinarima.

„Laki je malo nervozan i nema druge rečenice za to. Ne znam, to je stvar pristojnosti, kućnog vaspitanja, ali stil ni drugih ne komentarišem, pa neću ni njegov, svako od nas ima oči i uši i vidi šta radi i to je to. Izjave o novinarima nisu korektne, nisu na mestu, nisu primerene“, rekao je predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije Peđa Grbin.

Premijer Plenković odgovorio je Grbinu tokom intervjua za RTL.

„Ovi isti poput Grbina, koji je tu juče imao jedan ekspoze, a danas citira Maratonce koji trče počasni krug i za mene kaže da je Laki nervozan, ja mogu reći od SDP-a ostali samo dugmići, nekoliko dugmića širom Hrvatske ostalo od celog SDP-a na lokalnim izborima“, rekao je Plenković.

Činjenica je da su i HDZ i SDP na ovim izborima ostali bez nekih tradicionalnih uporišta, a ista sudbina snašla je čak i Istarski demokratski savez, koji je suvereno vladao poluostrvom tri decenije.

Glasovi su otišli nezavisnim kandidatima, pa je i novi gradonačelnik Zagreba čovek koji ne pripada dosadašnjoj političkoj eliti. Videćemo da li je to najava tektonskih promena na hrvatskoj političkoj sceni, a za nervozu očigledno ima razloga.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U bazi „Jug“ održana obuka za štabne dužnosti u mirovnim operacijama

U bazi „Jug“ kod Bujanovca prethodne tri nedelje je realizovan međunarodni kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva...

Napad dronovima na dva aerodroma u Rusiji, poginula tri vojnika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome “Djagiljevo” i “Engels”. „Ujutro 5. decembra, kijevski režim je,...

Kina nastavlja “uzajamno korisnu” energetsku saradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Saopštenje je usledilo nakon...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare