8.6 C
Belgrade
8.6 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Kurti i Rama u svađi?; „Nije šteta zbog Velika Albanije“

Analitičar Nedžmedin Spahiu nije iznenađen što se predsednik Skupštine tzv, Kosova Gljauk Konjufca tokom posete Albaniji nije sastao sa premijerom Edijem Ramom.

Ovaj politički analitičar dodao je se Konfujca sastao predsednikom albanskog parlamenta Gramozom Ručijem, koji je član Socijalističke partije Albanije premijera Rame.

„Lider partije kojoj Konjufca pripada nije u dobrim odnosima sa premijerom Ramom i zbog toga nije neočekivano što nije bilo susreta, iako je najavljen”, kazao je Spahiu za Kosovo onlajn.

Prema njegovom mišljenju, neslaganja kosovskog i albanskog premijera nemaju negativne posledice po odnose dva suseda.

Spahiu dodaje da su zapravo na nivou na kome i trebaju biti.

“Odnosi sa Albanijom treba da budu na nivou odnosa koje Kosovo ima sa Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, više od toga nije potrebno”, navodi Spahiu.

On čak smatra da je tom distancom na relaciji sa albanskim premijerom sprečena namera premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da intenzivira svoju ideju o ujedinjenju sa Albanijom.

“Nije šteta imajući u vidu stav koji je premijer Kurti imao u odnosima sa Albanijom. Takvi zaoštreni odnosi sa Ramom su dobri jer ga sprečavaju da napravi neke nepromišljene korake poput ujedinjenja sa Albanijom i to je dobro i za njega i za samo Kosovo”, zaključuje Spahiu.

 

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić iznenadjen novim odlukama EU

Predsednik Vučić će danas u Pragu na samitu Evropske političke zajednice svojim sagovornicima iz EU direktno reći da je ovo strašan skandal! Posle ne...

EU uvela sankcije Srbiji na rusku naftu

    Države članice Evropske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija...

Kremlj: Lažna je vest da Putin danas menja status operacije

Ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ne planira obraćanje naciji o preformulisanju "ciljeva specijalne vojne operacije" u Ukrajini, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare