-1.6 C
Belgrade
-1.6 C
Belgrade
6, februar, 2023

Kurti i Rama u svađi?; „Nije šteta zbog Velika Albanije“

Analitičar Nedžmedin Spahiu nije iznenađen što se predsednik Skupštine tzv, Kosova Gljauk Konjufca tokom posete Albaniji nije sastao sa premijerom Edijem Ramom.

Ovaj politički analitičar dodao je se Konfujca sastao predsednikom albanskog parlamenta Gramozom Ručijem, koji je član Socijalističke partije Albanije premijera Rame.

„Lider partije kojoj Konjufca pripada nije u dobrim odnosima sa premijerom Ramom i zbog toga nije neočekivano što nije bilo susreta, iako je najavljen”, kazao je Spahiu za Kosovo onlajn.

Prema njegovom mišljenju, neslaganja kosovskog i albanskog premijera nemaju negativne posledice po odnose dva suseda.

Spahiu dodaje da su zapravo na nivou na kome i trebaju biti.

“Odnosi sa Albanijom treba da budu na nivou odnosa koje Kosovo ima sa Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, više od toga nije potrebno”, navodi Spahiu.

On čak smatra da je tom distancom na relaciji sa albanskim premijerom sprečena namera premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da intenzivira svoju ideju o ujedinjenju sa Albanijom.

“Nije šteta imajući u vidu stav koji je premijer Kurti imao u odnosima sa Albanijom. Takvi zaoštreni odnosi sa Ramom su dobri jer ga sprečavaju da napravi neke nepromišljene korake poput ujedinjenja sa Albanijom i to je dobro i za njega i za samo Kosovo”, zaključuje Spahiu.

 

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Zlatko Lutovac govoriće u narednih nekoliko dana na televiziji o osnivanju pokreta Pobednička Srbija, izborima, i svim drugim temama

Zlatko Lutovac govoriće u narednih nekoliko dana na televiziji o osnivanju pokreta Pobednička Srbija, izborima, mogućoj prelaznoj tehničkoj vladi, aktuelnoj situaciji vezano za KIM i...

SPREMAN SAM DA IDEMO NA IZBORE! Vučić na sednici SNS. Samo kada, o tome odlučuje nova skupštinska većina!

SPREMAN SAM DA IDEMO NA IZBORE! OSTALI SMO SAMI. Vučić na sednici SNS. Samo kada, o tome odlučije nova skupštinska većina! Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju,...

Više od 1.500 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji, Srbija šalje timove za spasavanje

Najmanje 1.500 ljudi je poginulo u Turskoj i Siriji, a više hiljada je povređeno u današnjem razornom zemljotresu, koji je pogodio jug Turske, u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare