20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Kuleba: Ustupanje teritorije nije deo pregovora

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba odbacio je danas ustupanje teritorije Rusiji kao deo bilo kakvog mirovnog sporazuma i izjavio je da nisu u toku mirovni pregovori između Moskve i Kijeva.

– Cilj Ukrajine u ovom ratu je da oslobodi naše teritorije, obnovi naš teritorijalni integritet i pun suverenitet na istoku i jugu Ukrajine – poručio je Kuleba na brifingu, preneo je Rojters.

Kako je dodao, to je krajnja tačka njihove pregovaračke pozicije.

Šef ukrajinske diplomatije izjavio je ranije danas u intervjuu za španski list “Pais” da su Ukrajina i Rusija na korak od postizanja dogovora o izvozu žita, ali je na današnjem brifingu jasno stavio do znanja da su širi mirovni pregovori zamrznuti.

– Trenutno nema mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine zbog pozicije Rusije i njene kontinuirane agresije na našu zemlju – kazao je Kuleba.

Odgovarajući na pitanje o odluci kanadske vlade da Nemačkoj vrati remontovanu turbinu potrebnu za gasovod Severni tok 1 između Rusije i Nemačke, Kuleba je rekao da je Kijev poručio Berlinu i Otavi da je to “greška”.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare