12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Krivokapić: veze CG i Srbije neraskidive

Crna Gora danas obeležava 15 godina od izdvajanja iz zajedničke države sa Srbijom, prvi put od promene vlasti avgusta prošle godine, a premijer Zdravko Krivokapić tim povodom ističe da su sa promenom rukovodeće političke snage u ovoj državi promenjeni i temelji za gradnju trajno dobrih odnosa sa Srbijom.
foto:shutterstock

PODGORICA – Crna Gora danas obeležava 15 godina od izdvajanja iz zajedničke države sa Srbijom, prvi put od promene vlasti avgusta prošle godine, a premijer Zdravko Krivokapić tim povodom ističe da su sa promenom rukovodeće političke snage u ovoj državi promenjeni i temelji za gradnju trajno dobrih odnosa sa Srbijom.

U intervjuu za Tanjug, Krivokapić kaže da nije zadovoljan odnosom dve države u ovom momentu, ali da kao premijer, vlada kojom ruovodi, nova vlast i građani, veruje i oni koji ih nisu glasali, svi, ističe, žele da Crna Gora i Srbija budu dve zemlje koje će medudržavnim odnosom pokazati kako ceo region može i treba da funkcioniše u politickoj harmoniji.

Himna i zastava na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Intoniranjem crnogorske himne i podizanjem zastave na Trgu nezavisnosti u Podgorici počela je proslava povodom 21. maja, dana kada je Crna Gora izašla iz zajedničke države sa Srbijom, a premijer Zdravko Krivokapić pozvao je građane da svi rade za dobro države.

Proslavi pored Krivokapića prisustvuju potpredsednik vlade Dritan Abazović, predsednik Skupštine Aleksa Bečić, i pojedini ministri. “Moramo da pravimo Crnu Goru na dobro svih nas. Šest je ključnih ciljeva razvoja Crne Gore. Ova vlada ne protažira bilo kakvu naciju. Ni pozicija ni opozicija ne daju podršku ovoj vladi što znači da je ova vlada najbolja”, rekao je Krivokapić.

izvor:Tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predrag Mihajlović ostaje na čelu Udruženja banaka Srbije

Udruženje banaka Srbije saopštilo je da je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora (UO) Udruženja aktuelni predsednik UO Predrag Mihajlović jednoglasno reizabran za novi dvogodišnji...

Otkrića dobitnika Nobela za hemiju pomagaće u lečenju raka

Troje naučnika koji su danas nagrađeni Nobelovom nagradom za hemiju zaslužni su za razvoj načina povezivanja molekula koji se može koristiti za dalje istraživanje...

Održana promocija dva zbornika u svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu

Promocija dva zbornika radova održana je juče u svečanoj sali Ogranka Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) u Novom Sadu. U pitanju su zbornici "Trideset...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare