-2.5 C
Belgrade
-2.5 C
Belgrade
5, februar, 2023

Krivokapić: veze CG i Srbije neraskidive

Crna Gora danas obeležava 15 godina od izdvajanja iz zajedničke države sa Srbijom, prvi put od promene vlasti avgusta prošle godine, a premijer Zdravko Krivokapić tim povodom ističe da su sa promenom rukovodeće političke snage u ovoj državi promenjeni i temelji za gradnju trajno dobrih odnosa sa Srbijom.
foto:shutterstock

PODGORICA – Crna Gora danas obeležava 15 godina od izdvajanja iz zajedničke države sa Srbijom, prvi put od promene vlasti avgusta prošle godine, a premijer Zdravko Krivokapić tim povodom ističe da su sa promenom rukovodeće političke snage u ovoj državi promenjeni i temelji za gradnju trajno dobrih odnosa sa Srbijom.

U intervjuu za Tanjug, Krivokapić kaže da nije zadovoljan odnosom dve države u ovom momentu, ali da kao premijer, vlada kojom ruovodi, nova vlast i građani, veruje i oni koji ih nisu glasali, svi, ističe, žele da Crna Gora i Srbija budu dve zemlje koje će medudržavnim odnosom pokazati kako ceo region može i treba da funkcioniše u politickoj harmoniji.

Himna i zastava na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Intoniranjem crnogorske himne i podizanjem zastave na Trgu nezavisnosti u Podgorici počela je proslava povodom 21. maja, dana kada je Crna Gora izašla iz zajedničke države sa Srbijom, a premijer Zdravko Krivokapić pozvao je građane da svi rade za dobro države.

Proslavi pored Krivokapića prisustvuju potpredsednik vlade Dritan Abazović, predsednik Skupštine Aleksa Bečić, i pojedini ministri. “Moramo da pravimo Crnu Goru na dobro svih nas. Šest je ključnih ciljeva razvoja Crne Gore. Ova vlada ne protažira bilo kakvu naciju. Ni pozicija ni opozicija ne daju podršku ovoj vladi što znači da je ova vlada najbolja”, rekao je Krivokapić.

izvor:Tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajinski mediji najavljuju razrešenje ministra odbrane Aleksija Reznikova

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov verovatno će biti razrešen dužnosti tokom sledeće nedelje, javila je danas ukrajinska novinska agencija Ukrajinska pravda, pozivajući se na...

Papa Franja završio posetu Južnom Sudanu poručivši: Odbacite „slepi bes nasilja“

Papa Franja završio je danas posetu Južnom Sudanu i na rastanku pozvao ljude ove zemlje da steknu imunitet na "otrov mržnje", da bi nakon...

Preminuo bivši predsednik Pakistana Pervez Mušaraf

Bivši predsednik Pakistana, general Pervez Mušaraf, nakon duže bolesti preminuo je u 80. godini u bolnici u Dubaiju, gde je od 2016. godine živeo...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare