34.3 C
Belgrade
33.6 C
Belgrade
5, jul, 2022

Krivokapić: Crna Gora posvećena članica NATO-a

BEOGRAD – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas, povodom četvrte godišnjice članstva Crne Gore u NATO-u, da je ona stabilna, pouzdana i posvećena članica Alijanse i da to ojačava njenu poziciju i olakšava njen put ka Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u poruci građankama i građanima Crne Gore, Krivokapić je ocenio da je ulaskom 5. juna 2017. godine u NATO „ispunjen jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore, i trajno osigurano njeno mesto u evroatlantskoj porodici država“.

Da li je po sredi diplomatska izjava ili jednostavno novi premijer zaista intimno misli da je civilizacijska tekovina ući u organizaciju koja je pre samo 18.godina izvršila agresiju na sopstvenu državu. U Crnoj Gori očigledno spoljno-politički kurs je nepromenjen premda su tokom jeseni izvršili smenu tridesetogodišnje vladavine jedne partije.

Na spoljnom planu vidiljivo je samo neslaganje sa zvaničnim Beogradom oko raznoraznih pitanja, iako je bilo za očekivati da baš tu odnosi budu najbolji.

Dakle, premijer nastavlja i pozdravlja politiku prethodnika, zanemarujući većinski stav naroda kog niko nije pitao o učlanjenju u „NATO“ savez.

Kako vreme odmiče, promene koje su nastupile pod kraj leta 2020.godine, samo su kadrovske a ne suštinske, znajući da se ne mogu u kratkom roku menjati državne politike ipak bilo je nade da se Crna Gora vraća svom suverenitetu i opredeliti ka Srbiji kao najvažnijem partneru, situacija je takva da za prvog čoveka Vlade prioritet i fokus je posvećenost alijansi koja je nanela tolika stradanja na ovim prostorima.

 

pobednik.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić u Novom Sadu na dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održava se u Novom...

Rusija: Nećemo se povući iz OEBS-a

Prvi zamenik Saveta federacije ističe da je Rusija jedan od osnivača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i da se neće iz nje povući. "Rusija...

Emanuel Makron: Nuklearni sporazum sa Iranom mora da uspe

Francuski predsednik je naveo da je Izrael srećan što ima Jaira Lapida za novog premijera, kao i da nema alternative političkom dijalogu kako bi...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare