5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
2, februar, 2023

Kristofer Hil: Vlada Srbije ima pravo da se obrati Kforu

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, izjavio je danas u Nišu da ne vidi mogućnost vojnog rešenja situacije na severu KiM, kao i da je tu potrebno izgraditi mir i stabilnost, što se može postići uspostavljanjem Zajednice srpski opština.

– Naravno da Vlada Srbije ima pravo da se obrati KFOR-u, ali ovo ostaje političko pitanje i samim tim iziskuje političko rešenje. Potrebno je da smirimo situaciju, kako pripadnici srpske zajednice koji žive na tom prostoru mogu imati jasna očekivanja o tome kako će im životi izgledati u budućnosti, rekao je Hil.

Obraćajući se medijima u Nišu, gde se sastao sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, američki ambasador je ocenio da će se ”stvaranje Zajednice srpskih opština ostvariti”.

– Kao što je gospodin Eskobar juče jasno stavio do znanja, do toga će doći. Stvaranje ZSO će stvoriti uslove za povratak normalnosti, preko čega se može uspostaviti mir i stabilnost u oblasti gde ti ljudi žive već vekovima, a to je ono što svi zaista žele, ocenio je ambasador Hil.

U okviru posete Nišu, Hil je obišao renovirani Centar za pružanje socijalne zaštite ”Mara” i Pravni fakultet Univerziteta u Nišu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

ANDRIJA MANDIĆ PREDSEDNIČKI KANDIDAT NA IZBORIMA: Odluka izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije

Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.   Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove...

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare