20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Kremlj: Dogovor o žitaricama nije „jednokratni mehanizam“

Kremlj je saopštio danas da dogovor o deblokiranju ukrajinskog izvoza žitarica iz Crnog mora nije „jednokratni mehanizam“ i da se nada da će nastaviti da funkcioniše efikasno.

„Ovo nije jednokratni mehanizam, već mehanizam koji je osmišljen da obezbedi izvoz žitarica koje su se nakupile u ovim lukama. Stoga se nadamo da će ovaj mehanizam nastaviti da funkcioniše jednako efikasno“, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

 

Gasprom traži zvaničan papir da turbina nije pod sankcijama

 

Gasprom bi želeo da dobije popravljenu turbinu za Severni tok 1, ali je važno da kompanija dobije zvaničnu potvrdu da turbina nije pod sankcijama, izjavio je danas portparol Kremlja.

„Gasprom želi da dobije ovu turbinu, ali nije Gasprom taj koji je uveo sankcije. U ovom slučaju je važno da Gasprom dobije pravna dokumenta u kojima se navodi da turbina nije pod sankcijama. Puke reči u ovom slučaju apsolutno nisu dovoljne“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Tas s.

 

Krizu u Evropi izazvala agresivna politika NATO

Za trenutnu krizu u Evropi kriva je agresivna politika NATO prema Rusiji, izjavio je danas na konferenciji za medije Dmitrij Peskov.

Peskov je komentarisao izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da su ruske akcije u Ukrajini „napad na trenutni svetski poredak“, prenosi TAS S.

U Istanbulu 22. jula Moskva i Kijev su potpisali odvojene sporazume sa Turskom i Ujedinjenim nacijama, čime su se stvorili uslovi za deblokadu izvoza ukrajinskih žitarica.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare