18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Kontinuitet pobedničkog puta Srbije

U skladu sa tradicijom sutrašnja svečanost u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na čijoj će posebno sazvanoj sednici položiti zakletvu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tim činom i formalno pravno označiti nastavak politike, čiji je idejni tvorac. Ona se zasniva na radu, energiji i napretku. Svoje ime i prezime predsednik Srbije ugradio je u reči, marljiviost, predanost, posvećenost, istrajnost u borbi za sprovodjenje ideja.

Naša država, pre nego što je na njeno čelo dosao predsednik Vučić objektivno izgledala je kao raštimovani orkestar, gde je svako svirao svoju melodiju, sve je ličilo na potpunu nesinhronizovanost i zemlju vuklo ka začelju svih parametara i udaljavalo od ostatka naprednog sveta. U momentu preuzimanja dirigentske palice, orkestar (naša država) je pre svega imao na koga da se ugleda, koga da sledi i čiju viziju da prati, ne bi li preoblikovao zemlju i sa inferiorne pozicije Srbiju uzdigao u red prosperitetnih država i svoju ekonomiju svrstao u red kontinuiranog rasta.

Svečanim činom polaganja zakletve pred poslanicima, označiće se i formalno priznanje za zasluge, i podrška uzvraćena od strane naroda svom predsedniku.

Sutra se ozvaničava nastavak pobedničkog puta Srbije. Kakav je to put, saznali smo još momentom preuzimanja najčasnije dužnosti mesta predsednika države. Tada je predsednik Vučić u samom startu obećao i na tome sve vreme istrajao, vodjen idejom, da pre svega vrati veru u mogućnosti srpskog čoveka i gradjanina i da ništa nije nemoguće ako se veruje i marljivo radi.

To da bude predsednik i da nastavi da predvodi našu državu, narod je gotovo plebiscitarno odlučio na održanim aprilskim izborima.

Predsednik Vučić je od samog starta jedini smeo da preuzme odgovornost i donosi najteže mere, koje je iznela država, u nameri da okrene kurs od propadanja ka oporavku zemlje. Dao je sebe za državu, ostaće za budućnost generacijama koje dolaze, pokazatelj, kako se radom i ličnim primerom može pomeriti na bolje kolektivni duh naroda, da od učmalosti i lenjosti, vremenom se vrati vera i samopozudanje, a to će se beležiti odmah nakon imena predsednika Vučića u nekim budućim udžbenicima.

Put koji je utabao i koji gradi i dalje je širok, prostran, obavezujući, jer ta trasa vodi u sigurniju, stabilniju i bogatiju zemlju, našu Srbiju, koja je kreirana vizijom predsednika mesto za koje vredi izgarati, i nikada ne treba dopustiti da ikada posustane narod da se vodi tim teškim ali najlepšim putem.

Insistiranjem na zajedništvu onih koji vole Srbiju, predsednik Vučić je prekinuo defetističku politiku, i politiku razdvajanja. Uložio je napor u kreiranju sinergije mnoštva, uspesi su se oplodili kroz brojne projekte, koji su nekad bili samo pusta želja na papiru. Stotine kilometara autoputeva, spuštanje prestonice na reke, početak izgradnje Metroa, jačanje vojske, podizanje ekonomije i uz sve to, jačanje svesti i morala svakog čoveka u državi su samo deo onoga čiji je idejni tvorac i arhitetkta bio predsednik.

Sa njim na čelu Srbija se menja radom, preuzimanjem odgovornosti, eliminisanjem podela i sukoba što je bila karakteristika ranijih vremena i tada smo se vrteli u krug, ne nalazeći način da iskoračimo napred. Inicirao je voljni momenat da smo sposobni sami da stvorimo ambijent, koji će nas učiniti boljim i kvalitetnijim, pružio prostor da se nepokolebljivošću i predanošću sigurno dolazi do rezultata rada, i da svakim danom, naša zemlja bude bolje mesto pod Suncem.

Predsednik čisti lišajeve sa drveta života Srbije i doprinosi da se ono dodatno razvija, širi, grana i daje svekolike plodove za svakog gradjanina naše zemlje.

Teškim radom i posvećenošću, postavljen je čvrst oslonac, ojačan, tako da nema bojazni za budućnost hoće li izdržati konstukcija. Dužnost svakog ko oseća pripadnost društvu i voli Srbiju je da doprinese koliko je u mogućnosti daljem napretku i jačanju čitave strukture zvana otadžbina.

Predsednik je pred čitav svet izneo želju za mirom i stabilnošću, nešto što je nasušna potreba današnjice. Jačanjem svojih odbrambenih kapaciteta, danas smo u stanju da možemo sačuvati zemlju, od svih onih čije su prikrivene namere napakostiti našoj državi.

Verovatno je jednistven državnik u pogledu shvatanja regiona i njegovog funkcionisanja, to je u praksi i pokazao. Najbolje razume zamršene odnose na Balkanu i načino je avangardni korak ka povezivanju zemalja na ovom području u razmeni dobara i usluga i pravljenu mosta, koji bi spajao narode, napokon posle više vekova razdvajanja i sukoba.

Veliko delo koje pravi predsednik Vučić, je takodje da naš narod, u ma kojim granicama živi na Balkanu oseća pažnju i pomoć države Srbije. To je ogromna, izrazito jaka poruka ka jedinstvu i gradjenju zajedničkog duha i oslonaca, koji svaki Srbin ma gde živi sada ima.

Izazove koji su pred našom zemljom, sigurni smo, da ćemo, zajedno, sa predsednikom Vučićem na čelu, uspeti da prebrodimo i da ćemo svi zajedno uz doprinos njegovoj viziji iznaći rešenje svakom problemu, svakom zadatku biti dostoji u njegovom ispavnom rešavanju.

Državnički stav i uvek dobro odmern prisup koji poseduje predsednik, načino je da u najlepšoj zemlji, svaki naš čovek oseća dar, što baš ovde živi, radi i stvara!

Aleksa Šantić milo zapisa: Ostajte ovdje! Sunce tudjeg neba, neće vas grijat’ ko sto ovo grije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ministarstvo finansija objavilo uputstvo: Za pripremu budžeta za 2023. godinu

Ministarstva, fondovi i lokalne samouprave počinju da prave planove za narednu godinu. Ministarstvo finansija izdalo im je uputstvo za pripremu budžeta za 2023. Rok da...

Novi britanski ministar finansija: Potrebna jača fiskalna disciplina

Britanska ekonomija pokazuje znake usporavanja jer se inflacija kreće prema dvocifrenom iznosu i predviđa se da će sledeće godine zaostajati za drugih velikim industrijalizovanim...

Švajcarska se protivi zapleni zamrznutih ruskih sredstava

Švajcarski predsednik je na konferenciji za novinare podvukao ozbiljnu zabrinutost nekih lidera da predloži o konfiskaciji ruske imovine predstavljaju opasan presedan i da im...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare