34.3 C
Belgrade
33.6 C
Belgrade
5, jul, 2022

Kijev: Rusija juriša na odbranu kod reke Severski Donjec

Zauzimanje Severodnjecka i susednog Lisičanska stavilo bi ceo Lugansk pod rusku kontrolu, a ova oblast čini polovinu Donbasa koji je trenutno u fokusu ratnih napora Moskve, navodi BBC.

U gradu Severodonjecku, na istoku Ukrajine, se vode „žestoke ulične borbe“, napisao je na Telegramu ukrajinski guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj, prenosi BBC.

„Mi iscrpljujemo neprijatelja“, naglasio je Hajdaj i dodao da ukrajinske snage i dalje kontrolišu centralne delove Luganska.

 

Potrošili smo skoro svu artiljerisku municiju

 

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Vadim Skibicki rekao je danas da su ukrajinske snage potrošile skoro svu svoju artiljerijsku municiju i da se oslanjaju na oružje sa Zapada.

„Ovo je sad artiljerijski rat, a mi gubimo kada je reč o artiljeriji“, rekao je Skibicki za Gardijan i naglasio da „sada sve zavisi od toga šta Zapad daje Ukrajini“.

 

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. jula na Fruškoj Gori

Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava. Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. do...

Predstava „Mefisto“ biće izvedena 12. jula u Srpskom narodnom pozorištu

U predstavi nastaloj na predlošku romana "Mefisto" nemačkog pisca Klausa Mana (1906-1949) igraju Mirjana Karanović, Miodrag Krivokapić, Gordana Đurđević Dimić, Aljoša Đidić i brojni...

Rusija: Ukrajinske trupe gađale naselje u Brjanskoj oblasti

Naselje Zernovo se nalazi 117 kilometara južno od grada Brjanska na granici sa Ukrajinom Guverner ruske Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je danas da su...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare