27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Dva nova napada na povratničke porodice na Kosovu

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su se kuće dve srpske povratničke porodice na Kosovu našle na meti napada jedna je polivena naftom a druga obijena i iz nje je ukraden električni šporet.

Polivanje kuće naftom iz Kancelarije su ocenili kao „poseban vid zastrašivanja“.
U saopštenju se navodi da su se napadi desili na imanjima dve povratničke porodice Srba, koja se nalaze u zaseoku Ćeranovci, povratničkog sela Klobukar kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji.

„Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju medjunarodnoj javnosti“, navodi se u saopštenju.

Oni su ocenili da se napadima za koje niko ne odgovara, povratničke porodice na Kosovo i Methohiju „odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima“.

„Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli“, rečeno je u saopštenju.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Brnabić: Nije mi jasna rezolucija EP, što se mene tiče, lopta je u dvorištu Brisela

Premijerka Ana Brnabić, je rekla danas u Kragujevcu da joj nije jasna rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se pozivaju Srbija i "Kosovo "da postignu...

PR-DC na CNN Tech konferenciji: Inovacije koje stvaramo su kapital za budućnost

Inženjeri kompanije PR-DC sada već tradicionalno učestvuju izlaganjem svojih radova i prezentacijom kompanije na ovogodišnjoj konferenciji CNN Tech, koja se održava na Zlatiboru. Konferencija CNN...

Ukrajina: Ruske snage napale Kramatorsk, ima žrtava

Gradonačelnik Kramatorska pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima. Ruske snage ispalile su rakete u vazdušnom napadu na centar grada Kramatorsk na istoku Ukrajine, a...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare