14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Dva nova napada na povratničke porodice na Kosovu

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su se kuće dve srpske povratničke porodice na Kosovu našle na meti napada jedna je polivena naftom a druga obijena i iz nje je ukraden električni šporet.

Polivanje kuće naftom iz Kancelarije su ocenili kao „poseban vid zastrašivanja“.
U saopštenju se navodi da su se napadi desili na imanjima dve povratničke porodice Srba, koja se nalaze u zaseoku Ćeranovci, povratničkog sela Klobukar kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji.

„Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju medjunarodnoj javnosti“, navodi se u saopštenju.

Oni su ocenili da se napadima za koje niko ne odgovara, povratničke porodice na Kosovo i Methohiju „odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima“.

„Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli“, rečeno je u saopštenju.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare