5.4 C
Belgrade
5.4 C
Belgrade
5, decembar, 2022

Izricanje konačne presude Ratku Mladiću 8. juna

General Ratko Mladić pojaviće se u utorak, 8. juna, u sudnici u Hagu na izricanju konačne presude, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Darko je rekao da će i on sam prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz njihovog pravnog tima Peta-Luiz Bagot iz Engleske, prenosi Srpskainfo.

„Obećali su mi da će mi dozvoliti da ga vidim… Očekujemo pravednu presudu i da ga puste. Mi ćemo se verovatno videti tamo odmah nakon presude. Ako ga oslobode da odmah ide kući“, rekao je generalov sin za Srnu.

Darko je naveo da Peta-Luiz Bagot nije nametnuti advokat, kako su preneli pojedini beogradski mediji, nego je ona savetnik u Mladićevom pravnom timu već duže vreme.

Presuda je zakazana u 15 časova u utorak, 8. juna, biće prenos preko sajta suda, ali odloženo pola sata.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objaviće u utorak, 8. juna, drugostepenu presudu Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Iz Mehanizma je saopšteno da je zbog izostanka branilaca Branka Lukića i Dragana Ivetića, Žalbeno veće odlučilo da Mladiću samo za ovo ročište postavi advokata Petu-Luize Bagot koja će, prema odluci veća, zastupati Mladićeve interese.

 

srna

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U bazi „Jug“ održana obuka za štabne dužnosti u mirovnim operacijama

U bazi „Jug“ kod Bujanovca prethodne tri nedelje je realizovan međunarodni kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva...

Napad dronovima na dva aerodroma u Rusiji, poginula tri vojnika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome “Djagiljevo” i “Engels”. „Ujutro 5. decembra, kijevski režim je,...

Kina nastavlja “uzajamno korisnu” energetsku saradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Saopštenje je usledilo nakon...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare