27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Izricanje konačne presude Ratku Mladiću 8. juna

General Ratko Mladić pojaviće se u utorak, 8. juna, u sudnici u Hagu na izricanju konačne presude, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Darko je rekao da će i on sam prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz njihovog pravnog tima Peta-Luiz Bagot iz Engleske, prenosi Srpskainfo.

„Obećali su mi da će mi dozvoliti da ga vidim… Očekujemo pravednu presudu i da ga puste. Mi ćemo se verovatno videti tamo odmah nakon presude. Ako ga oslobode da odmah ide kući“, rekao je generalov sin za Srnu.

Darko je naveo da Peta-Luiz Bagot nije nametnuti advokat, kako su preneli pojedini beogradski mediji, nego je ona savetnik u Mladićevom pravnom timu već duže vreme.

Presuda je zakazana u 15 časova u utorak, 8. juna, biće prenos preko sajta suda, ali odloženo pola sata.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objaviće u utorak, 8. juna, drugostepenu presudu Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Iz Mehanizma je saopšteno da je zbog izostanka branilaca Branka Lukića i Dragana Ivetića, Žalbeno veće odlučilo da Mladiću samo za ovo ročište postavi advokata Petu-Luize Bagot koja će, prema odluci veća, zastupati Mladićeve interese.

 

srna

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

PR-DC na CNN Tech konferenciji: Inovacije koje stvaramo su kapital za budućnost

Inženjeri kompanije PR-DC sada već tradicionalno učestvuju izlaganjem svojih radova i prezentacijom kompanije na ovogodišnjoj konferenciji CNN Tech, koja se održava na Zlatiboru. Konferencija CNN...

Ukrajina: Ruske snage napale Kramatorsk, ima žrtava

Gradonačelnik Kramatorska pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima. Ruske snage ispalile su rakete u vazdušnom napadu na centar grada Kramatorsk na istoku Ukrajine, a...

Rusija: Udar na Zmijsko ostrvo zbog pokušaja postavljanja zastave Ukrajine

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak objavio je na Telegramu video snimak trojice vojnika koji su podigli veliku ukrajinsku zastavu na ostrvu, sa kojeg...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare