19.3 C
Belgrade
19.3 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Izborna komisija dodelila mandate novim odbornicima Skupštine Beograda

Mandati odbornicima Skupštine Grada Beograda, sa lista koje su uspele da se domognu lokalnog parlamenta, u petak su zvanično dodeljeni. Iako je počeo da teče rok od mesec dana za konstituisanje, a poslednji datum je 13. jun, pojedine opozicione stranke govore da su spremne za nove izbore, dok druge tvrde da je to nepotrebno.

To je potvrdio predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić, 110 odborničkih mesta je podeljeno shodno redosledu sa izborne liste i broju mandata koji su pripali određenoj koaliciji.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u petak je istakao da će gradski parlament biti konstituisan najviše za dva meseca, ali i da je moguće da se to uradi i brže, u zavisnosti da li će biti političkog dogovora ili ne:

– Nakon te sednice počinje da teče drugi rok, dodatnih mesec dana, za izbor organa – gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, gradskog veća i svi drugih organa.

Dobrica Veselinović, ispred „Ne davimo Beograd“, izjavio je da će biti spremni da ponude zeleno-levu političku alternativu na novim izborima za Beograd, kad god da se dese. S druge strane, lider DSS Miloš Jovanović na pitanja o eventualnim izborima u prestonici, istakao da su mogući, ali da se na njih ne ide zato što se „jedan od lidera opozicija sastane i dogovara sa predsednikom države“.

RASPORED MESTA

LISTA oko naprednjaka osvojila je 48 mandata, pa sa socijalistima i njihovih osam mandata imaju tesnu većinu od 56 odbornika. „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ imaće 26 odbornika, lista „Moramo“ – 13, NADA – sedam, dok Dveri i Zavetnici imaju po četiri mandata.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare