18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Italija: Vlada Marija Dragija pred padom

Italijanski premijer Mario Dragi izjavio je danas da će se povući s funkcije ako se Pokret 5 zvezda povuče iz njegove koalicije i pozvao stranke koje ga podržavaju da prestanu da postavljaju „ultimatume” njegovoj Vladi.

Lider Pokreta 5 zvezda, bivši premijer Ðuzepe Konte prošle nedelje je podneo listu političkih zahteva za nastavak podrške vladi i zapretio da će uskratiti podršku ako Dragi ne preduzme niz mera, prenosi Rojters.

Ključno glasanje o poverenju paketu podsticaja i pomoći porodicama i firmama da se izbore sa energetskom krizom održaće se ove nedelje u Senatu, ali još uvek nije jasno da li će Pokret 5 zvezda učestvovati u glasanju ili će napustiti koaliciju.

U želji da ublaži tenzije, a nakon sastanka sa sindikatima Dragi je rekao da se mnogi politički prioriteti Pokreta 5 zvezda preklapaju sa vladinim, ali je upozorio na stalne zahteve koalicionih partnera.

– Vlada ne funkcioniše sa ultimatumima, ona s njima gubi smisao svog postojanja rekao je Dragi na konferenciji za novinare, dodajući da neće biti voljan da ostane premijer ako se Pokret 5 zvezda povuče iz kabineta.

Lider „Desničarske lige“ Mateo Salvini, čija je stranka najveća u Dragijevoj koaliciji, u junu je rekao da će u septembru odlučiti da li će ostati u vladi ili ne.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare