27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Iran: “Jedan pogrešan potez i sravnićemo Tel Aviv”

Komandant kopnenih snaga Irana Kjumars Hejdari izjavio je kako Iran prati svaki potez Izraela i naglasio kako će svaka greška biti kažnjena, navodi se u intervjuu za iransku novinsku agenciju Tasnim.

– Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom, i to po naredbi vrhovnog vođe – izjavio je Hejdari.

On je takođe naveo kako su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijateljima.

– Sve jedinice kopnene vojske opremljene su preciznim, dalekosežnim i pametnim oružjem. Proširen je domet dronova i operativnih projektila kopnenih snaga – ističe komandant.

Pretnja je usledila nakon što je u izveštaju od ponedeljka navedeno da su tajlandske bezbednosne snage osujetile nekoliko nedavnih pokušaja Irana da nanesu štetu zapadnim i izraelskim ciljevima u toj zemlji jugoistočne Azije – popularnoj turističkoj destinaciji za Izraelce.

Iran je navodno pokušavao da se osveti za nekoliko ubistava generala, uključujući i pukovnika Korpusa Islamske revolucionarne garde, piše “Tajms of Izrael”

Povodom odnosa na relaciji Izrael-Iran ponovno se oglasio i premijer Izraela Naftali Benet koji je poručio kako se primećuju strateški uspesi na frontu protiv Irana.

– Protekla godina označila je prekretnicu u izraelskoj strategiji protiv Irana. Vidimo kako hrabri iranski narod izlazi na ulice i protestuje protiv ugnjetavanja i tiranije režima, protiv gladi i korupcije koja im šteti. Mi smo to pojačali –poručio je Benet.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Srbije Vučić najpopularniji političar na Balkanu – pokazalo istraživanje u Crnoj Gori

Pojedinačno, udeo najveće ocene (5), od crnogorskih građana dobio je Putin, a za njim odmah Vučić. Prema istraživanju CEDEM-a, koje je danas predstavljeno javnosti, najbolje...

Pošta Srbije otvorila novu ekspozituru u TC BIG u Pancevu

Nova pošta je modernog enterijera i dizajna, sa dva automatizovana šaltera na kojima se pružaju usluge uplate i isplate, prijema i isporuke pošiljaka, kao...

Direktor „Srbija voza“: Vozovi sve popularniji, uvedeni dodatni polasci za Egzit

Od danas pa do ponedeljka za vreme trajanja Egzita uvedene su posebne linije koje su zapravo dodaci na redovna 64 polaska. Udruživanje više država radi...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare