5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
2, februar, 2023

Intenzivna obuka u 250. raketnoj brigadi za PVD

U 250. raketnoj brigadi za protvivvazduhoplovna dejstva u toku je intenzivna obuka borbenih sastava za efikasnu, slojevitu i pouzdanu odbranu zemlje od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.
Obuka se izvodi u svim jedinicama brigade, kako bi se postigla potpuna integracija svih borbenih sredstava u jedinstven sistem i unapredila osposobljenost za pripremu i izvođenje defanzivne operacije PVO.
U naoružanju jedinice, koja je nosilac vatrene moći u sistemu PVO, nalazi se široka paleta protivvazduhoplovnih sistema, od savremenih „FK-3“ i „pancira“, do sistema „neva“ i „kub“ na kojima je izvršen određeni nivo modernizacije, pa je njihova integracija i usklađeno delovanje od izuzetnog značaja za uspešnu odbranu važnih privredno-ekonomskih objekata i rejona, administrativno-političkih centara i snaga Vojske Srbije od dejstva iz vazdušnog prostora.
U proces obučavanja su aktivno uključeni i vojnici na služenju vojnog roka roda artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD, koji su u jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog osposobljavanja u centrima Komande za obuku za realizaciju individualnih vojničkih zadataka.
Realizacijom obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi za PVD obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za zaštitu vazdušnog prostora, a odlični rezultati na vežbama i gađanjima najbolje govore o nivou osposobljenosti profesionalnog sastava brigade i visokoj borbenoj gotovosti jedinice.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

ANDRIJA MANDIĆ PREDSEDNIČKI KANDIDAT NA IZBORIMA: Odluka izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije

Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.   Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove...

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare