20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Inicijativa za nepoverenje vladi Dritana Abazovića za sada nema većinu

O nepoverenju vladi Dritana Abazovića, nakon što je sa patrijarhom srpskim Porfirijem potpisao Temeljni ugovor, crnogorski parlament će glasati 19. avgusta na inicijativu pet stranaka, predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića, koje imaju 36 poslanika.

Osim DPS inicijativi su se pridružile SDP, SD, Liberalna partija i Demokratska unija albanaca (DUA), a kao razlog je navedeno da je Temeljni ugovor upreren protiv državnih interesa.

 

Glasanje o nepoverenju vladi 19. avgusta, danas 100 dana radaSkupština Crne Gore će 10. avgusta glasati o nepoverenju vlade Dritana Abazovića, koja danas obeležava 100 dana rada.

Na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića predsednica Skupštine Crne Gore Danije Đurovića sazvala je za 19. avgust sednicu na kojoj će se glasati o nepoverenju Abazovićeve vlade.

Crnogorski parlament ima 80 poslanika, inicijativu je potpisalo njih 36 poslanika, što znači da im je za obaranje vlasti potrebno još najmanje pet da bi imali natpolovičnu većinu za izglasavanje nepoverenja izvršnoj vlasti koja danas obeležava 100 rada.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare