24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Ima li obraza srpska ministarka Gordana Čomić, lobira za Kosovo! Sramno!

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Gordana Čomić izjavila je da Evropska unija treba da odobri viznu liberalizaciju za Kosovo!?

„Brisel treba da odobri viznu liberalizaciju za Kosovo i otvori pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom“ rekla je Gordana Čomić za portal Euraktiv.

Ona je ocenila da “to ne košta ništa”, ali da se time šalje poruka da se EU “seća da je mirovni projekat osnovna ideja na kojoj je Unija izgrađena”.

Sve ovo ne bi bilo ni upola sramno i bestidno da pomenuta gospodja nije član Vlade Republike Srbije a da ona istovremeno se ponaša kao advokat privremenih prištinskih institucija. Ona otvoreno lobira za tzv Kosovo, a pri svemu tome na nesreću svih građana Srbije ona je ministar!?

Sve ono što godinama sazida predsednik Vucić na medjunarodnoj sceni na raznim forumima i sastancima kako u Briselu tako i svukuda gde se pojavi, štiteći interes Srbije pažljivo mereći svaku reč koju izgovara, ne bi li sačuvao i ojačao poziciju Srbije, „gospodja ministarka“ nonšalantno izgovara šta god joj se prohte, nanoseći ogromnu štetu našoj diplomatiji. Usput dotična ministarka je ministar za ljudska i manjinska prava, nije li u domenu njenog resora izmedju ostalog, prava Srba na okupiranoj teritoriji Kosova i Metohije?

Nije li njen posao da štiti ljudska prava tamo gde su ugrožena? Čitav pošteni i civilizovani svet svestan je ugorženosti svega sto ima prefiks srpsko na okupiranoj teritoriji južne srpske pokrajine.

Gordana Čomić je ovom destrukcijom prema svojoj zemlji iskazala u najmanju ruku i najblaže rečeno nepoštovanje prema čitavom srpskom korpusu, ponižavanje svega što rade svi naši predstavnici na raznim pozicijama i meridijanima boreći se da pomognu Srbima na Kosovu u svakom pogledu.

Kao član Vlade Srbije nije od presudnog značaja obrazovanje koje joj neosporavamo, međutim, ono što se očekuje od ministra je da živi i radi isključivo za interes države Srbije, da voli svoju zemlju i da je na prvom mestu integritet sopstvene države, svoje zastave, svog grba i himne, pod kojom je položena zakletva!

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“, izmedju ostalog glasi tekst zakletve.

Ovakvi istupi pojedninaca nanose ogromnu štetu državi Srbiji, pogotovo radeći ono što nije u opisu posla za koje je dobila poverenje, već šaljući direktno poruke EU, zaobilazeći državnu politiku.

 

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

1 Komentar

1 Komentar
Najstarije
NajnovijeSa Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare