24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
7, jul, 2022

Hrkalović: Stefanović je prisluškivao Vučića – čitao je transkripte njegovih razgovora, nije podnosio Andreja Vučića

Nekadašnja državna sekretarka u MUP-u u intervjuu za „Objektiv“ prvi put je govorila o svim aferama i iznela svoju stranu događaja.

– Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa.Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega.

– Ja ne znam kako tog čoveka nije sramota. Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije delo od toga. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. A onda tu njegovu dobrotu neki ljudi pomisle da mogu da zloupotrebe. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti. To je za mene oceubistvo.

– Znam da predsednik mnogo prašta, ali ovo je neoprostivo. Za ovo nema opravdanja i ovo ne zaslužuje oproštaj. Gledala sam nedavno gostovanje Stefanovića na jednoj televiziji. Znate šta sam mu videla u očima? Zlo. Suvo, nepatvoreno zlo. To je oceubistvo – navela je Hrkalović.

„Stefanović nije podnosio Andreja Vučića“

– Znam da Nebojša Stefanović nije podnosio Andreja Vučića, koji je jedna dobra i neiskvarena duša, i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku. Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsednika i njegove porodice.

– Treba da uzmemo sve ove medijske napise o meni, odstranimo 20 odsto potpunih neistina, i za onih preostalih 80 odsto umesto mog imena stavimo ime Nebojše Stefanovića i tada ćemo doći do istine – navela je ona.

– Tu aferu su montirali “montažeri” Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, mali Senta. Ja mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu?

– A onda protivpravno zadrže to lice, da bi tek naknadno stiglo rešenje o zadržavanju i naredba za pretres. Koluviji su istog momenta uzeli telefone. Ako su mu uzeli telefone, kako je onda on obavljao te pozive, ka Andreju i ne znam kome? Nije mogao da obavlja te pozive jer su telefoni bili kod operativaca koji su ih čačkali – istakla je Hrkalovićeva.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Austrijanci zabrinuti za snabdevanje energijom

Velika većina Austrijanaca zabrinuta je za snabdevanje energijom, pokazuje istraživanje instituta “Galup”. Čak 83 odsto građana Austrije strahuje da bi moglo doći do problema u...

Lavrov: Moskva i Peking proširuju stratešku saradnju

Rusija i Kina proširuju obim strateške saradnje u pozadini američke politike pokušaja dvostrukog obuzdavanja Moskve i Pekinga, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. –...

„Izgledi za globalnu ekonomiju su se pomračili. Ne isključujem mogućnost recesije“

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva izjavila je da su se izgledi za globalnu ekonomiju "znatno pomračili" od aprila. Ona je takođe izjavila da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare