9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Hil: Američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil danas je u razgovoru sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Djedović rekao da američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije.

On je rekao da američke kompanije imaju bogato iskustvo i tehnologije koje mogu pomoći Srbiji u obezbedjivanju energetske bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo rudarstva.

Hil je izrazio uverenje da će saradnja SAD i Srbije u oblasti energetike biti intenzivirana.
Djedović je rekla da se Srbija nalazi u procesu energetske tranzicije u kome intenzivno radi na definisanju novih strateških dokumenata koji će trasirati razvoj energetskog sektora.

„Potrebne su nam nove investicije u energetsku infrastrukturu i proizvodne kapacitete, posebno obnovljive izvore energije, kako bismo osigurali rastuće energetske potrebe i ispoštovali standarde zaštite životne sredine“, rekla je Djedović.

Dodala je da su pred „nama veliki projekti, koji treba da omoguće integraciju energije proizvedene iz obnovljivih izvora i povećanja udela OIE u energetskom miksu“.

 

 

IzvorBeta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare