5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
2, februar, 2023

HEROJSKI PODVIZI POLICAJACA SRPSKE: Spašavaju samoubice, vraćaju mrtve među žive

SPREČAVANJE samoubistava, pomaganje unesrećenima i povrijeđenima, a prije svega rizikovanje sopstvenog života – bili su svakodnenica čuvara reda u Srpskoj u protekloj godini.

Godina iza nas bila je burna za policajce – pored redovnih zadataka, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pokazali su više nego ikada, da su hrabrost, odvažnost, ali i spretnost i ljudskost, uslovi bavljenja ovim odgovornim poslom.

Iz MUP-a Srpske su za „Novosti“ naveli da su njihovi pripadnici imali pregršt akcija u kojima su osvetlali profesiju, i da zbog velikog broja takvih situacija, ne uspjevaju da vode prezicnu evidenciju ukupnog broja podviga. Ipak, naveli su nekoliko primjera koji zaslužuju svaku pohvalu i divljenje.

Foto: RTRS

Jedan od njh je i pripadnik Policijske uprave Prijedor Predrag Macura, koji je početkom aprila spasio ženu od namjere da si oduzme život.  Van radnog vremena, Macura je u prepodnevnim časovima na groblju Pašinac uočio ženu koja je ležala na grobu svog pokojnog sina.

– Pored nje je zatekao tri boce solne kiseline, od kojih je jedna bila otovorena i do pola ispijena. Žena je teško disala i davala slabe znakove života. On joj je odmah pružio prvu pomoć kako bi izbcila solnu kiselinu iz organizma, nakon čega je pozvao Hitnu pomoć i policiju – naveli su u MUP-u Srpske.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

ANDRIJA MANDIĆ PREDSEDNIČKI KANDIDAT NA IZBORIMA: Odluka izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije

Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.   Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove...

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare