28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Haradinaj ispaljuje „otrovne strele“ ka Srbiji, ali zauzvrat dobio državnički odgovor

 

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je sinoć da „zna da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da upadne na teritoriju Kosova“, kao i da bi Beograd bio bombardovan kao 1999. godine, ako bi se tako nešto desilo, prenosi Reporteri

„To srpsko rukovodstvo vrlo dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne neka druga teritorija“, rekao je Haradinaj na RTV Dukađini.

Kako je dodao, Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Velike Britanije i drugih, dok je za Rusiju rekao da ima uticaj u nekim delovima Balkana, ali da na Kosovu nema uopšte.

„Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na severu zbog međunarodne garancije. Ako bi se ​​to desilo onda bi ceo svet znao da Vučić to radi u službi Rusije“, rekao je Haradinaj.

Ovako razmišlja ličnost koja je optužena za masakr nad Srbima i krivična dela zločin protiv čovečnosti, u nadi da će naići na sličnu retoriku u Beogradu kako bi sam dobio na nekakvom političkom značaju. Opasne i podmukle namere ovog ospkurnog lidera dela albanaca sa verovatnom namerom izazivanja polemike sa zvaničnicima države Srbije, ne bi li pokrenuo svoju propagandu o nasilničkoj politici Beograda. Ovo i ovakvo provokativno obraćanje naravno da državno rukovodstvo Srbije koje je utemeljeno, institucionalizovano i uokvireno pravom, za koje se ništa od navedenog ne može reći kada je u pitanju separatna vlast u Prištini, naša država na čelu sa Predsednikom Srbije mudro i sa nedostižnom razlikom u etici i manirima, odgovara smisleno i smireno. Sve suprotno od očekivanja Haradinaja i njegove inicijalne namere da se upusti u avanturu jakih reči i u krajnjoj liniji opasnih po celokupan narod na ovim prostorima.

Predsednik Vučić je prvo upitao ko će to da bombarduje Beograd, da li će Haradinaj lično.

„Nemam komentar na besmislice i gluposti. Po tome vidite šta oni žele. Srbija će da čuva mir i stabilnost, to je za nas najbitnije. Naša snaga je i naša vojska, a ona će biti sve snažnija“, istakao je Predsednik Srbije.

Nepremostiva razlika je čak ni adekvatno upošte stavljati u isti kontekst Predsednika Srbije sa jednim čovekom za koga ceo pošten svet zna šta je i koje i ne moramo posebno da ga etiketiramo, ali za brigu svih je izostanak osude ovakvih suludih reči pomenutog Ramuša.

Kud je nestala u medjunarodnoj zajednici borba za istinu i pravdu i ravnopravnost, ne smemo ni da pomislimo kakva bi reakcija bila da je od strane državnika Srbije neka slična izjava izašla u javnost. A o tišini koja bi bila od onih koji su nekad upravljali našom zemljom ne želimo ni da govorimo. Njihove odluke su gotovo uvek bile protiv interesa države. A kažu ljudi da nema većeg greha od toga kad radiš protiv sopstvene države. Narod je o njima sve rekao kroz poverenje koje im „daje“ na izborima.

Mudrost i iskustvo uz pravo i zakone je na našoj srpskoj strani i uz mnogostruko puta dokazivanu želju za mirom nemamo šta da polemišemo sa ovakvim istupima sa prištinske strane. One u prvom redu nisu odgovorne ni prema sopstvenim sunarodnicima.

Diplomatija za Haradinaja je nepoznanica, jedino čemu stremi je agresija rečima i svaka druga, ali verujemo u napokon kritiku od strane medjunarodnih političkih činioca i sugestiju da ovakve primitive, nepromišljene reakcije ne vode nikuda. Iskreno se nadamo i ištemo apel onih koji su iznedrili to neposlušno čedo, da osude ovakve izjave koje nisu u duhu pomirenja, stabilnosti i saradnje naroda na zapadnom Balkanu.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare