28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Gužve na graničnim prelazima, na Preševu se čeka dva i po sata na izlazu iz Srbije

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Preševo jutros čekaju dva i po sata.

Na Gradini se na izlazu čeka 100 minuta, a na Batrovcima 120 minuta na izlazu i 30 minuta na ulazu, prenosi Auto-moto savez Srbije. Putnička vozila na izlazu na Gostunu i Špiljanima čekaju po 40 minuta, a na Šidu pola sata.

Teretna vozila na Horgošu i Kelebiji na izlazu se zadržavaju po dva sata.

Prvi radni dan u nedelkji samo je za nijansu smanjio pritisak na graničnim prelazima naplatnim rampama i autoputevima, ali su ostale letnje vrućine i vožnja po vrelom asfaltu koja otežava hlađenje vitalnih delova motora i donosi iznenadne kvarove na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije.

Zato je i vožnja u najtoplijem delu dana rizična, pa ukoliko primetite nepravilnost u radu motora ili se suočite sa kvarom na vozilu pokušajte da stignete do prvog bezbednog mesta, parkinga, pumpe ili isključenja sa autoputa kako bi bili na sigurnom dok ne stigne pomoć na putu, savetuje AMSS.

Radovi na putevima širom zemlje

Na auto-putu E-75, petlja Orlovača – petlja Ostružnica u smeru ka Ostružnici, danas od 9 do 15 časova radovi na sanaciji oštećene hidrantske niše u tunelu Lipak.

Saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, saopštilo je JP „Putevi Srbije“. Do 15 časova danas radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 2, na deonici Surčin – Obrenovac, u smeru ka Obrenovcu, u razdelnom pojasu. Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Auto-put E-75, petlja Horgoš – petlja Subotica-sever, smer ka Beogradu, radovi na demontaži i montaži zaštitne ograde u razdelnom pojasu do 28. jula, a za saobraćaj zatvorena je preticajna saobraćajna traka.

Auto-put E-75, petlja Pojate – petlja Paraćin, do 29. jula, zbog radova na rekonstrukcicji kolovoza, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Niš – Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Beograd – Niš.

Leskovac (Strojkovce) – Leskovac, do 1. oktobra od 7 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju, uz naizmenično propuštanje vozila regulisano ručno (mahačima).

Ćuprija – Despotovac, u blizini Ćuprije, od 7 do 17 časova, subotom od 7 do 15 časova, do 26. decembraradovi na pojačanom održavanju, uz naizmenično propuštanje vozila.

Slovac – Lajkovac, od 16. juna ispred mesta Lajkovac, od petlje Lajkovac do raskrnice sa državnim putem II B reda broj 361 – radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će trajati tri meseca, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova:

-na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 150 minuta,

-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Gostun, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta,

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare