24.4 C
Belgrade
24.4 C
Belgrade
1, jul, 2022

Guverner Luganske oblasti: Rusija nastavlja napade na Severodonjeck

U najnovijim napadima oštećeni su delovi hemijske fabrike Azot.

Ruske snage nastavljaju opšti napad na Severodonjeck i kontrolišu istočni deo grada, saopštio je danas guverner regiona Lugansk, Sergej Hajdaj.

On je naveo i da su u najnovijim napadima oštećeni delovi hemijske fabrike Azot, prenela je agencija Rojters.

 

Rusi potisnuti, kontrolišemo pola Severodonjecka

 

Polovinu ukrajinskog grada Severodonjecka kontrolišu ukrajinske, a polovinu ruske snage, saopštio je danas Sergej Hajdaj, guverner Luganske oblasti u kojoj se nalazi taj grad na istoku Ukrajine.

„Bila je teška situacija, Rusi su kontrolisali 70 odsto grada, ali su u protekla dva dana potisnuti“, izjavio je Hajdaj na ukrajinskoj televiziji, prenosi Rojters.

 

Britansko ministarstvo: Snage Ukrajine uzvratile u Severodonjecku

 

Ukrajinske snage odbile su napad i uzvratile u gradu Severodonjecku na istoku Ukrajine, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane u najnovijem izveštaju.

Ovaj potez će verovatno „otupeti“ operativni zamah koji su ruske snage prethodno dobile koncentrišući snage i oružje, navelo je britansko ministarstvo, prenosi Rojters.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Šalteri službi za katastar od juče otvoreni za građane

Zakazivanje termina za sastanak sa službenikom katastra nije omogućeno sve dok se ne otklone bezbednosni rizici i pretnje po pravnu sigurnost. Šalteri Republičkog geodetskog zavoda...

Kiril Petkov: Rusija da povuče diplomatski ultimatum upućen Bugarskoj

Taj potez, koji su najavili Ministarstvo spoljnih poslova i Petkov, bio je najveće proterivanje ruskih diplomata od strane Sofije u poslednjih nekoliko godina i...

Zatvara se obruč kod Lisičanska, Rusi kontrolišu pola grada

U toku je 127. dana specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nastavljene borbe u područjima Slavjanska i Harkova. Sirija priznala nezavisnost DNR i LNR. Artiljerijski dueli U...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare