18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Grčki ministar spoljnih poslova stigao u Prištinu: Svi se pitaju šta to znači za priznanje

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas i njegov zamenik Kostas Fragofijanis posećuje Prištinu, saopštilo je grčko ministarstvo spoljnih poslova.

Oni bi, kako je najavljeno, trebalo da se sastanu sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, predsednikom parlamenta Glaukom Konjufcom i ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom, prenosi ANA.

U fokusu razgovora biće, kako se očekuje, evropska perspektiva Zapadnog Balkana, dijalog Beograda i Prištine i energetska saradnja sa posebnim naglaskom na ekonomsku saradnju.

Nakon najava da će doći do podizanja odnosa Atine i Prištine na viši nivo u javnosti su počele spekulacije da će grčka priznati samoproklamovanu nezavisnost Kosova.

Iz grčkog Ministarstva spoljnih poslova nedavno je saopšteno da stav te zemlje ostaje nepromenjen i da Grčka ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova.

Raspored Dendijasa u Prištini:

10:00
Grčkog ministra Nikosa Dendiasa na aerodromu u Prištini dočekuje tzv. ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala.

10:30
Tzv. ministar spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala sastaje se sa grčkim MSP Nikosom Dendiasom. Konferencija za medije u 11:10.

11:40
Tzv. predsednica Kosova* Vjosa Osmani sastaje se sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendiasom.

12:20
Predsednik Skupštine Kosova* Glauk Konjufca primiće grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa.

12:50
Premijer Kosova* Albin Kurti sastaće se sa grčkim MSP Nikosom Dendiasom. (Vlada Kosova*)

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Potpisana Deklaracija iz Lugana za pomoć i podršku Ukrajini

Potpisnici deklaracije, među kojima su SAD, Velika Britanija, Francuska i Japan, apelovali su na Moskvu "u najoštrijem tonu" da povuče vojsku bez odlaganja. Međunarodna konferencija...

Velika Britanija: Bitka za Slavjansk sledeće ključno ratište

Postoji realna mogućnost da će bitka za Slavjansk biti sledeća ključna tačka u borbi za Donbas, dok Rusija nastavlja da konsoliduje svoju kontrolu nad...

Premijer Severne Makedonije osudio nasilje tokom protesta

Dimitar Kovačevski je naveo da najoštrije osuđuje napad na policiju koja je, kako kaže, sinoć bila na visini zadatka, profesionalno štiteći građane i državne...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare