19.8 C
Belgrade
19.8 C
Belgrade
23, mart, 2023

„Grčka da prizna? Nema šanse“

Gradonačelnik Katerinija Konstantinos Kukidimos, ocenio je danas da ne postoje šanse da Grčka prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Bivši narodni poslanik, inače član Nove demokratije premijera Micotakisa, takvu je ocenu bazirao na razgovorima sa nekoliko ministara iz Vlade Grčke.

„Nas sa Srbijom vežu istorija, vera i prijateljstvo. Ja verujem u Vladu premijera Micotakisa, koja čuva svoje stare prijatelje i stvara nove“, rekao je gradonacelnik Katerini Kukidimos.

Podsetimo, ministar inostranih poslova Grčke Nikos Dendijas dogovorio je podizanje statusa Kancelarije Kosova u Atini iz proste ekonomske kancelarije u Kancelariju.

Kancelarija će se baviti političkim pitanjima, javlja agencija Anadolu (AA).

Ministarka inostranih poslova i dijaspore tzv. Kosova Donika Gervala je u izjavi za medije nakon sastanka sa grčkim kolegom kazala da je dogovoren nastavak saradnje u mnogim oblastima, preko podizanja statusa Kancelarije Kosova u Atini iz proste ekonomske kancelarije u takozvanu Kancelariju za interesni pristup, koja će se baviti i drugim pitanjima, uključujući i politička.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je da je „Grčka već promenila stav po pitanju nezavisnosti Kosova“.

Vučić se osvrnuo na posetu grčkog ministra Prištini Nikosa Dendijasa tokom obraćanja naciji.

„Nemojte da obmanjujemo javnost, već su povisili odnose sa Kosovom. To je njihovo pravo, to se već dogodilo. Oni su već tri stepenika prešli, nadamo se da taj četvrti neće“, kazao je on.

 

b92,tanjug

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Borel: Sporazum Srbije i Kosova mora da se sprovede, nema biranja

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas u Briselu da je ohridski sporazum Kosova i Srbije celina koja...

Počeli zvanični razgovori misije MMF sa delegacijom Srbije

BEOGRAD - Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Srbije...

Gornji Milanovac: Selo Leušići dobilo punjač električnih automobila

Gornjomilanovačko selo Leušići stalo je uz rame sa modernim gradovima, jer je ovo selo koje broji nešto više od 120 stanovnika dobilo punjač za...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare