20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Gradonačelnik Šapić: Spreman sam da se uhvatim u koštac sa suštinskim problemima

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kaže da je spreman da se uhvati u koštac sa suštinskim problemima u gradu Beogradu.

Šapić je govoreći pucanju cevi u Ulici kraljice Marije rekao da je tačno da je ta cev pucala i ranije, ali ne na istom mestu.

Ta cev se prostire od Kalemgdana do Ruzveltove ulice. Pitao sam javno zašto kada je rađena rekonstrukcija cele ulice, kada je podignut asfalt, kada je rađena rekonstrukcija tramvajskih šina, trotoari zašto nije promenjena najveća vodovodna cev i zašto je ostala tu posle 50 godina od kako je urađena – naveo je Šapić gostujući u Novom vikend jutru Jovane Jeremić.

Ne možete da idete kroz grad podižete ulice da bi menjali instalacije, ali je neopravdano da kada se radi rekonstrukcija ne uradi sve što može. Postavio sam pitanje Vodovodu i kanalizaciji zašto nisu uradili svoj deo posla, oni imaju neko svoje obajašnjenje…Izvinio sam se ljudima, iako to direktno nema nikakve veze sa mnom, ja sam ovde došao pre 15 dana, ali kao gradonačelnik Beograda moram da preuzmem odgovornost čak i za one koje su ranije rađene. Nećemo ljude da lažemo, da ih obmanjujemo. Reći ćemo kako jeste, da bi stvari mogli da popravimo. Dao sam nalog svim komunalnim preduzećima da kada se neka ulica u gradu rekonstruiše, bez obzira na projekat, kada se podigne asfalt daju svoj izveštaj šta treba da se uradi.

Kako je naveo u ovom slučaju ne postoji nikakav papir da je bilo ko iz Vodovoda zauzeo stav da ta cev ne treba da se menja, očigledno jeste.

– Da bi ovakve stvari predupredili, moramo o njima da govorimo i budemo spremni da podnesemo odgovornost. Lako je pričati o lepim stvarima, u Beogradu je urađeno puno dobrih i lepih stvari. Od kada sam došao na fukciju svi me pitaju o stvarima o kojim se nije govorilo godinama, to su suštinski problemi, poput zagađenja, saobraćajne gužve, javnog prevoza. Spreman sam da se uhvatim u koštac sa tim, koliko ću biti uspešan – videćemo – rekao je Šapić.

Upitan da li ima osećaj da su „dočekali na nož“ tamo gde je došao, Šapić rekao da su tako dočekivali mnogi u životu.

Prema njegovim rečima, on nema problem da preuzme odgovornost i da njegov rad bude merljiv.

– Već 10 godina sam u ovom poslu, i toliko se za mene glasa. Nisam došao ovde tako što me neko našao ispod kamena, već sam se preporučio prethodnim radom. Naravno da je ovo veliki izazov, ukazano mi je veliko poverenje, ali nisam zalutao već sam došao na osnovu prethodnih rezultata – istakao je Šapić-

Izvorpink.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare