19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
5, jul, 2022

Glumicu Ljiljanu Stjepanović život nije mazio

Život naše poznate glumice nije bio nimalo lak

Ljiljana Stjepanović rođena 15. juna 1952. godine je u Beogradu. Proslavila se brojnim ulogama u kultnim ostvarenjima jugoslovenske i srpske kinmenatografije poput „Boljeg života“, „Srećnih ljudi“, „Tajne porodičnog blaga“, „Stižu dolari“, „LJubavi , navike i panike“, „Selo gori, a baba se češlja“ i mnogim drugim.

Međutim, o njenom životu van kamera malo se zna. Njen otac, Jovan Stjepanović, bio je vojno lice poreklom iz Slavonije. Njega je pratila stravična sudbina – tri godine proveo je u logoru Jasenovac, a cela porodica mu je ubijena tokom Drugog svetskog rata.

Želeo je da njegova ćerka Ljiljana postane ekonomista. Jovanova žena Milojka, bila je kuvarica i suprugova suprotnost. Ljiljanin otac bio je staložen, a majka temperametna.

U njihovoj porodici izuzetno se cenila kultura i umetnost, a imali su i puno knjiga koje je Jovan čitao svojoj mezimici. Pored nje, glumica ima i dve godine starijeg brata LJubišu.

Priča se da je LJiljana bila nestašna i radoznala, pa su roditelji odlučili da je pošalju na audiciju za decu glumce na „Radio Beograd“. I tako je upala u glumačku grupu Bate Miladinović.

U trenutku kada je polagala prijemni ispit za Fakultet dramskih umetnosti bila je verena za Bojana Repića, za kog se udala u 21. godini. S njim je dobila sinove Igore i Vlastimira. Prošla je kroz bolan razvod.

Bili smo dva različita sveta. Imala sam svega 27 godina. Nije mogao da podnese moj posao zbog ljubomore. Bio je službenik, nije me podržavao i shvatao neke stvari, tako da smo nažalost otišli u raskorak. Mislim da je porodica važna i to mi je strašno nedostajalo u životu jer sam morala sama da se borim, ali takva mi je sudbina. Na sreću, izgurala sam. Nisam razmišljala o tome šta ljudi kažu što sam raspuštenica. Oduvek sam bila borac, a deca su bila uz mene, pa se nisam obazirala na tuđa mišljenja. Moji najbliži znali su razloge zašto se moj brak raspao i nisam osećala potrebu da se bilo kome pravdam – govorila je LJiljana Svojevremeno o razvodu.

Nastavila je sama da uzgaja sinove Igora i Vlastimira, trudeći se da izrastu u dobre ljude. Nakon razvoda, bavila se glumom i pevanjem, ali dobijala je sporedne i epizodne uloge, a kako joj je novac bio potreban prihvatala je sve uloge. Nakon role u predstavi „Cigani lete u nebo“, desila se prekretnica u njenoj karijeri.

LJiljana se udavala samo jednom, a brak je okončala u 27. godini. Bio je to veoma težak period za nju:

– To je velika trauma i ne bih je nikome poželela. Jedva sam se iz nje iščupala i ne volim ni da se setim tog vremena. Mlada sam se udala, rodila decu, a onda razvela i ostala sama, tako da je sve to za mene bilo trauma. Da sam bila starija, možda bih to drugačije preživela, a ovako sve je bilo bolno i traumatično. Ipak, smatrala sam kako je bolje da deca rastu u miru i s jednim roditeljem, nego u lošoj atmosferi – govorila je  svojevremeno za Story.

Svoj život je posvetila sinovima koji su joj uvek bili na prvom mestu. Svoju porodicu pominje često, naročito svoje unuke na koje je vrlo ponosna. Ksenija koja ima 20 godina, krenula je bakinim stopama i pronašla se u glumi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare