14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
9, decembar, 2022

General objasnio: Kako NATO može da „pobedi“ Rusiju

Ben Hodžiz, koji je ranije bio na čelu Oružanih snaga SAD u Evropi, izjavio je da bi Zapad trebalo da povećava svoje prisustvo na Crnom moru.

On je dodao da je to strategija koje bi zapadne zemlje trebalo da se drže kako bi „zaustavile pritisak Rusije“.

Kako kaže, cilj povećanja broja zajedničkih multinacionalnih vojnih vežbi u Crnomorskom regionu je da Rusija bude primorana da reaguje na akcije Zapada, a ne obrnuto, što je, prema njegovom mišljenju, sada slučaj.

Hodžiz je tokom svoje onlajn-konferencije istakao da ne treba biti oprezan i plašiti se da će dejstva vojnika NATO-a izgledati kao „provokacije“.

„Ako oni vide da ništa ne preduzimamo kao odgovor na njihove postupke – to će im omogućiti da idu dalje“, smatra bivši general.

Takođe je predvideo da će leto 2021. godine biti za Ukrajinu „dugo, loše i vrelo“.

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse Džejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob na Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

 

sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare