26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

General objasnio: Kako NATO može da „pobedi“ Rusiju

Ben Hodžiz, koji je ranije bio na čelu Oružanih snaga SAD u Evropi, izjavio je da bi Zapad trebalo da povećava svoje prisustvo na Crnom moru.

On je dodao da je to strategija koje bi zapadne zemlje trebalo da se drže kako bi „zaustavile pritisak Rusije“.

Kako kaže, cilj povećanja broja zajedničkih multinacionalnih vojnih vežbi u Crnomorskom regionu je da Rusija bude primorana da reaguje na akcije Zapada, a ne obrnuto, što je, prema njegovom mišljenju, sada slučaj.

Hodžiz je tokom svoje onlajn-konferencije istakao da ne treba biti oprezan i plašiti se da će dejstva vojnika NATO-a izgledati kao „provokacije“.

„Ako oni vide da ništa ne preduzimamo kao odgovor na njihove postupke – to će im omogućiti da idu dalje“, smatra bivši general.

Takođe je predvideo da će leto 2021. godine biti za Ukrajinu „dugo, loše i vrelo“.

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse Džejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob na Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

 

sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare