18.4 C
Belgrade
18.6 C
Belgrade
24, septembar, 2022

General Goran Radovanović: Srbija bogatija za nove oficire koji će je učiniti jačom

Rektor Univerziteta odbrane general potpukovnik Goran Radovanović rekao je danas na promociji 126 novih potporučnika Vojske Srbije (VS) da se danas sa ove svečanosti šalje poruka da je Srbija bogatija za jednu generaciju oficira koja će je učiniti jačom i bezbednijom.

„U stroju koji je pred vama nalaze se mladi ljudi koji su se opredelili da postanu oficiri VS, svesni da se to zanimanje može steći samo višegodišnjim samoodricanjem, upornim i vrednim radom“, rekao je Radovanović pred svečanim strojem mladim oficira.

Potporučnica VS Kristina Živanović: Zvanje i uniforma oficira dokaz vere u nacionalno jedinstvo

Poneti zvanje i uniformu oficira Vojske Srbije dokaz je posvećenosti i beskrajne vere u nacionalno jedinstvo, poručila je potporučnica VS Kristina Živanović, u ime nove klase oficira koja je danas promovisana u prvi vojni čin.

Ona se obratila kolegama i navela da je njihova dužnost kao potomaka junačke prošlosti da odbrane i sačuvaju lepotu oficirskog poziva za buduće generacije.

Šapke poletele u vazduh, promovisani najmlađi oficiri VS

Tradicionalnim bacanjem šapki u vazduh, završena je svečanost promocije najmlađe klase oficira Vojske Srbije.

Prethodno, održan je svečani defile jedinica Kadetske brigade, a strojem je komandovao komandat Kadetske brigade, potpukovnih Milan Končar.

„Nastavnički i starešinski kadar prenosi znanje i iskustvo našim kadetima i oficirima, ali ih pre svega vojnički vaspitava da postanu samostalne , zrele i razvijene ličnosti, čvrsti i postojani ljuidi“, rekao je rektor Univerziteta odbrane.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Zašto je ženama hladnije nego muškarcima?

Kad Sunce zalazi, žene su uvek te koje se prve požale da im je hladno. Naučnici su konačno rešili misteriju i odgovorili na pitanje...

Mandatarka Brnabić reagovala na izjave Zorana Milanovića

Brnabićeva je reagovala na izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je rekao danas da je „priča predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska...

Belgija gasi nuklearni reaktor kod Beverena

Belgija će trajno ugasiti nuklearni reaktor Doel 3 kod grada Beveren, uprkos pozivima nekih članova savezne vlade da se odloži ta odluka, preneo je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare