36.2 C
Belgrade
36.2 C
Belgrade
1, jul, 2022

Francuska upozorava:Kurti sprema „veliku Albaniju“

Francuski pukovnik u penziji Žak Ogar upozorava da premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti planira da dovrši etničko čišćenje Srba u južnoj pokrajini!

foto:facebook

Ogar kaže da Kurti na Zapadu ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali da suptilno pokušava da do kraja očisti lažnu državu od Srba i da realizuje projekat takozvane velike Albanije.

– Kurti ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali suptilno pokušava da pojača i dovrši etničko čišćenje kosovskih Srba. Kurti sanja o spajanju srpske pokrajine Kosovo s Albanijom, što bi bilo očigledno neprihvatljivo za Srbe, ali i za Ujedinjenje nacije – ističe Ogar.

Francuski pukovnik dodaje da najava Prištine da će tužiti Srbiju za „genocid“ dokazuje da Albanci ne žele dijalog.

– Provokativne izjave iz Prištine očigledno ne mogu da povrate mir i dijalog. Upravo suprotno. To su izjave ekstremista koji žele da promene istoriju i koji prete miru – upozorava Ogar.

Komentarišući navode nekadašnjeg komandanta francuskih specijalaca na KiM, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da nema nikakve sumnje da je Kurti ekstremista.

– Kurti nije politički racionalna osoba sa kojom može da se adekvatno razgovara, niti će doneti sreću albanskoj zajednici na KiM, sve dok korenito ne revidira političke stavove.Srbi na KiM jesu ugroženi nakon njegovog dolaska na vlast. Medjutim, treba biti svestan da u Beogradu nisu na vlasti ni(Slobodan) Milošević, ni (Boris) Tadić, ni (Vojislav) Koštunica, tako da se Srbima nova „Oluja“ sigurno neće dogoditi – zaključuje Rajić.

izvor:srbijadanas

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Velikan narodne muzike Zoran Kalezić predstavio novi album „Spomenar“ sa 15 pesama

Jedan od najboljih pevača narodne muzike, veliki i jedinstveni Zoran Kalezić (72), predstavio je u prodavnici "Jugoton Kroacija rekords" u Beogradu, novi studijski album...

Mađarska jača odbranu, Orban: Čini se da je rat daleko, ali situacija može da se promeni

Mađarska će ubrzati razvoj programa odbrane, rekao je danas premijer Viktor Orban. – Moramo radikalno da povećamo svoje odbrambene sposobnosti – izjavio je Orban i...

Bugarska: Proteruju 70 ruskih diplomata – moraju da napuste zemlju 3. jula

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je notu ruske ambasade u kojoj se traži od bugarskog Ministarstva spoljnih poslova da poništi odluku o proterivanju 70...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare