4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Francuska upozorava:Kurti sprema „veliku Albaniju“

Francuski pukovnik u penziji Žak Ogar upozorava da premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti planira da dovrši etničko čišćenje Srba u južnoj pokrajini!

foto:facebook

Ogar kaže da Kurti na Zapadu ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali da suptilno pokušava da do kraja očisti lažnu državu od Srba i da realizuje projekat takozvane velike Albanije.

– Kurti ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali suptilno pokušava da pojača i dovrši etničko čišćenje kosovskih Srba. Kurti sanja o spajanju srpske pokrajine Kosovo s Albanijom, što bi bilo očigledno neprihvatljivo za Srbe, ali i za Ujedinjenje nacije – ističe Ogar.

Francuski pukovnik dodaje da najava Prištine da će tužiti Srbiju za „genocid“ dokazuje da Albanci ne žele dijalog.

– Provokativne izjave iz Prištine očigledno ne mogu da povrate mir i dijalog. Upravo suprotno. To su izjave ekstremista koji žele da promene istoriju i koji prete miru – upozorava Ogar.

Komentarišući navode nekadašnjeg komandanta francuskih specijalaca na KiM, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da nema nikakve sumnje da je Kurti ekstremista.

– Kurti nije politički racionalna osoba sa kojom može da se adekvatno razgovara, niti će doneti sreću albanskoj zajednici na KiM, sve dok korenito ne revidira političke stavove.Srbi na KiM jesu ugroženi nakon njegovog dolaska na vlast. Medjutim, treba biti svestan da u Beogradu nisu na vlasti ni(Slobodan) Milošević, ni (Boris) Tadić, ni (Vojislav) Koštunica, tako da se Srbima nova „Oluja“ sigurno neće dogoditi – zaključuje Rajić.

izvor:srbijadanas

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Svetsko prvenstvo: Danas rasplet u grupama G i H, Srbija od 20 sati igra sa Švajcarskom

Na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, danas će biti odigrani mečevi trećeg kola u grupama G i H. U grupi G od 20 sati će...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare