17.3 C
Belgrade
17.3 C
Belgrade
27, septembar, 2022

Fejsbuk i Instagram će omogućiti sakrivanje broja lajkova

Društvene mreže Fejsbuk i Instagram će uskoro uvesti mogućnost sakrivanja broja svidjanja (lajkova) ispod postavljenog sadržaja.

„Postoji strana korisnika koji čitaju i vide sadržaj, i strana za deljenje sadržaja. Moći ćete da kontrolišete obe strane“, rekao je na konferenciji za novinare direktor Instagrama Adam Moseri.

I dalje će biti moguće videti ko je lajkovao koji sadržaj i onda ručno brojati svidjanja.

Mahnita pomama za lajkovima zabrinjava psihologe, posebno po pitanju mentalnog zdravlja adolescenata koji su svakodnevno izloženi ulepšanoj ili potpuno veštačkoj viziji okruženja i sveta oko sebe, a da se ne pominju rizici od uznemiravanja na internetu.

„Loše stvari se dogadjaju na Instagramu, mi ih vidimo“, rekao je Moseri. „Sa milijardu ljudi (na aplikaciji), imamo celo čovečanstvo, dobre i loše momke“, dodao je.

Medjutim, na kraju ipak nije odlučeno da se potpuno ukloni mogućnost lajkovanja.

Nova opcija ne menja rad algoritma koji bira koje će vam se poruke pojavljivati.

Sistem predvidja koji će sadržaj zanimati svakog korisnika na osnovu brojnih kriterijuma, uključujući broj lajkova, ali i ukus, navike i drugo.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Vladimir Putin: Rekordan rod pšenice u Rusiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da isporuke žita iz Ukrajine i dalje zaobilaze najsiromašnije zemlje sveta bez obzira na to što je Rusija...

Predsednik Vučić čestitao Petru Milenkoviću osvojenu zlatnu medalju

    Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić čestitao je Petru Milenkoviću na osvojenom evropskom zlatu u para pauerliftingu. – Srdačne čestitke našem Petru Milenkoviću na osvojenom evropskom zlatu...

Međunarodni susret dece „Radost Evrope“ biće održan od 1. do 5. oktobra u Beogradu

Međunarodni susret dece Evrope, poznat pod nazivom "Radost Evrope", održaće se od 1. do 5. oktobra, posle dve godine pauze, najavio je danas predsednik...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare