12.3 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
29, maj, 2022

Fejsbuk i Instagram će omogućiti sakrivanje broja lajkova

Društvene mreže Fejsbuk i Instagram će uskoro uvesti mogućnost sakrivanja broja svidjanja (lajkova) ispod postavljenog sadržaja.

„Postoji strana korisnika koji čitaju i vide sadržaj, i strana za deljenje sadržaja. Moći ćete da kontrolišete obe strane“, rekao je na konferenciji za novinare direktor Instagrama Adam Moseri.

I dalje će biti moguće videti ko je lajkovao koji sadržaj i onda ručno brojati svidjanja.

Mahnita pomama za lajkovima zabrinjava psihologe, posebno po pitanju mentalnog zdravlja adolescenata koji su svakodnevno izloženi ulepšanoj ili potpuno veštačkoj viziji okruženja i sveta oko sebe, a da se ne pominju rizici od uznemiravanja na internetu.

„Loše stvari se dogadjaju na Instagramu, mi ih vidimo“, rekao je Moseri. „Sa milijardu ljudi (na aplikaciji), imamo celo čovečanstvo, dobre i loše momke“, dodao je.

Medjutim, na kraju ipak nije odlučeno da se potpuno ukloni mogućnost lajkovanja.

Nova opcija ne menja rad algoritma koji bira koje će vam se poruke pojavljivati.

Sistem predvidja koji će sadržaj zanimati svakog korisnika na osnovu brojnih kriterijuma, uključujući broj lajkova, ali i ukus, navike i drugo.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Završena je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska"...

Milorad Dodik: Ustavni sud BiH prekoračio ovlašćenja

Ustavni sud BiH utvrdio je da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH...

Jak grad pogodio područje između Ivanjice i Sjenice, stradali usevi i zasadi maline

Ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Tokom popodnevnih sati jak grad padao je u selima na planinama Javor i Golija, između Ivanjice i Sjenice i pričinio...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare