18.4 C
Belgrade
18.6 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Evo kome je kraljica Elizabeta II ostavila svoje pse – ona ih je obožavala, a naslediće ih ljudi od poverenja

Nakon smrti britanske kraljice Elizabete Druge, koja će biti sahranjena 19. septembra, mnogi se pitaju ko će naslediti njene pse. Kraljica je obožavala rasu velški korgi pembrok, i tokom vladavine ih je imala više od 30!

Kraljičini psi su, naravno, živeli na visokoj nozi u palati. Imali su svoje sobe sa posebnim, uzdignutim krevetićima, kao i ličnog kuvara koji im je pažljivo pripremao svaki obrok. Psi su se gostili govedinom, piletinom, džigericom, a od povrća su jeli kupus i pirinač. Ponekad, kada bi imala vremena, kraljica im je lično spremala hranu.

Njen suprug princ Filip navodno je “trpeo” pse zbog nje ali nije mogao da podnese njihovo konstantno kevtanje. A imali su i problema sa ponašanjem, pišu britanski mediji, i nisu se uvek dobro slagali ni međusobno, ni sa članovima kraljevske porodice. Krajem osamdesetih, pozvan je stručnjak za ponašanje pasa kako bi ih malo vaspitao, jer su imali običaj da se zalete i gricnu nekog od članova kraljevske porodice, ili poslugu. Izgleda da nije urodilo plodom, jer je 1992. kraljica završila u bolnici pošto je pokušala da razdvoji zavađene ljubimce. Izujedali su je po levoj ruci i morali su da joj stave tri kopče.

Prvi pas korgi kojeg je kraljica dobila bila je ženka po imenu Suzan, i bila je poklon za 18. rođendan od njenog oca, kralja Čarlsa. Suzan je započela “dinastiju” korgija u palati i iznedrila deset generacija ovih simpatičnih kuca.

Kraljica je celog života volela i držala pse, ali je poslednjih godina odbijala da doda nove štence svojoj kolekciji. Govorila je da ne želi da nakon njene smrti oni padnu na teret ljudima oko nje. Ipak je napravila izuzetak, i 2021. godine od sina, problematičnog princa Endrjua, dobila još dva psa.

Prvi je bio Mik, korgi koji je ime dobio po jezeru Mik na imanju Balmoral, gde je kraljica preminula prošle nedelje. Drugi, Fergus, bio je mešanac korgija i jazavičara, ali je preminuo posle samo pet meseci i kraljica je to navodno teško podnela. Potom je dobila korgija Sendi za 95. rođendan, takođe od princa Endrjua, i potvrđeno je da će on voditi računa o Sendi i Miku nakon kraljičine smrti. Ostali psi će navodno biti razdeljeni članovima posluge, ili porodice ukoliko se neko odluči da ima dovoljno vremena da vodi računa o njima.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Zašto je ženama hladnije nego muškarcima?

Kad Sunce zalazi, žene su uvek te koje se prve požale da im je hladno. Naučnici su konačno rešili misteriju i odgovorili na pitanje...

Mandatarka Brnabić reagovala na izjave Zorana Milanovića

Brnabićeva je reagovala na izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je rekao danas da je „priča predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska...

Belgija gasi nuklearni reaktor kod Beverena

Belgija će trajno ugasiti nuklearni reaktor Doel 3 kod grada Beveren, uprkos pozivima nekih članova savezne vlade da se odloži ta odluka, preneo je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare