23.8 C
Belgrade
23.8 C
Belgrade
14, avgust, 2022

EU: Ublažiti predlog o smanjenju potrošnje gasa

Zemlje Evropske unije nastoje da ublaže plan Evropske komisije kojim se od njih zahteva da smanje potrošnju gasa za 15 posto u periodu od avgusta 2022. do marta 2023. godine, pošto se Evropa priprema za zimu suočena s neizvesnostima u pogledu isporuka gasa iz Rusije, njenog glavnog snabdevača.

Evropska komisija je prošle nedelje predložila da 15-procentno smanjenje potrošnje gasa 27 država članica u početku bude dobrovoljno, s tim da bi tu meru mogla da proglasi obavezujućom u slučaju vanrednih okolnosti sa snabdevanjem gasom.

Fracuska protiv uniformnog cilja za smanjenje potrosnje gasa

 

Francuska je protiv postavljanja uniformnog cilja za smanjenje potrošnje gasa Evropi, rekli su zvanienici francuskog Ministarstva energetike.

Budući ciljevi treba posebno da uzmu u obzir izvozne kapacitete svake zemlje pojedinačno, dodali su francuski zvaničnici uoči sastanka evropskih ministara energetike u utorak u Briselu, prenosi Rojters.

Brisel je pozvao zemlje članice Evropske unije da već sada ograniče potrošnju kako bi pomogle da se popune skladišta pre zime.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije posetio manastir Savinu u Herceg Novom

„Sva je Boka lepa, svaki je kutić njen za divljenje, ali jedno je mesto najlepše, jedno je utočište najsvetije, na jednome negolemom prostoru usredsredio...

Posle Pelosi i američki kongresmeni stižu na Tajvan

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stiže danas u dvodnevnu posetu Tajvanu, saopštio je američki institut na Tajvanu. Kako se...

Kremlj: Rusija spremna na korake za razmenu zatvorenika sa SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je ruska strana spremna za profesionalni razgovor i konkretne korake za razmenu zatvorenika...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare