19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

„EU da reaguje na izjavu Ane Brnabić“

Bivši predstavnik tzv. Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri reagovala je na izjavu premijerke Ane Brnabić da je KiM teritorija koja pripada Srbiji.

Brnabić je ovo izjavila na samitu lidera Zapadnog Balkana u Tirani i to na kao odgovor na zahtev kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je pozvao Srbiju da prizna tzv.Kosovo, javljaju mediji.

Tahiri ovu izjavu ocenila je kao provokativnu, rekavši da su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić „prate i dalje put Slobodana Miloševića“ , prenosi Ekonomija onlajn.

„Sve dok ovako nastave sa Miloševićevim mentalitetom, neće biti ni dobrosusedstva, ni mira, niti dijalog može uspeti sa takvom retorikom,“ rekla je Tahiri.

„Takvi stavovi u stvari imaju destabilizirajuće posledice za mir i stabilnost u regionu i u ovom slučaju prvo mora reagirati Vlada Kosova, ali i Evropska unija, jer je predstavnik EU bio na samitu u Tirani“, smatra Tahiri.

Podsećanja radi, premijerka Brnabić je nedavno tokom diskusije u Skupštine Srbije da ustav samoproklamovanog Kosova za nju ima značaj kao kada bi ona sama proglasila beogradsko naselje Karaburmu za nezavisnu državu i napisala ustav.

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare