5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
2, februar, 2023

Eskobar za RTS: Vašington se zalaže za formiranje zajednice srpskih opština

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar rekao je u intervjuu za RTS da barikade na severu Kosmeta treba da se uklone, ali mirnim putem od strane onih koji su ih i postavili. Protivi se dolasku srpske vojske na sever KiM jer je protiv, kako kaže, militarizacije problema.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar imao je danas sastanke sa državnim vrhom Srbije, a dan ranije bio je u Prištini.

Intervju Zorana Stanojevića sa Gabrijelom Eskobarom

U intervjuu za RTS rekao je da SAD odbijaju povratak srpskih snaga na KiM jer su protiv, kako kaže, militarizacije problema, već se zalažu za dijalog.

Navodi i da barikade treba da se uklone, ali mirnim putem od strane onih koji su ih i postavili, kao i da treba saslušati razloge za njihovu zabrinutost, koja je, ističe, „legitimna, a u nekim slučajevima i opravdana“.

Ponovio je da se Vašington zalaže za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, kao i da traže način da se ta stavka Briselskog sporazuma i sprovede.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

ANDRIJA MANDIĆ PREDSEDNIČKI KANDIDAT NA IZBORIMA: Odluka izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije

Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.   Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove...

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare