9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Eskobar: Mnogo propuštenih prilika, nadam se pozitivnom ishodu sastanka u Ohridu

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar nada se pozitivnom ishodu prestojećeg sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija u Ohridu.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar nada se pozitivnom ishodu predstojećeg sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija u Ohridu.

Eskobar: Mnogo propuštenih prilika, nadam se pozitivnom ishodu sastanka u Ohridu

Danijel Eskobar je naglasio da je njegova namera da podrži svaki vid napora koji će doprineti postizanju i održavanju mira na KiM.

„Zato vidim ovo kao dobru priliku za obe strane, i Kosovo i Srbiju kao i za osatak regiona da postanu punopravne članice evroatlantskih institucija“, dodao je Eskobar posle sastanka sa predsednicom u Prištini Vjosom Osmani.

Smatra da evropski predlog o kome se raspravlja pod okriljem EU nudi neverovatne mogućnosti da se uspostavi miran, održiv i produktivan odnos, kako je rekao „između dve države u regionu“.

I kroz našu podršku, rekao je, postaraćemo se da od ovog procesa benefite imaju ne samo Beograd i Priština već čitav region. Do sad smo imali mnogo propuštenih prilika i zato se najiskrenije nadam pozitivnom ishodu sastanka u Ohridu, dodao je Eskobar.

 

IzvorRts.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare